3 3
marin_14

Golf 1 1.6d zamjena motora

Recommended Posts

Poz!

Imam golfa 1 1.6d, limarijski je u odličnom stanju, vrlo očuvan, ali motor troši ulje (nešto manje od 1L na 1000 km), zna dosta dimit pod opterećenjem i razmišljam umjesto generalke da stavim drugi motor unutra, a onda obavezno i mjenjač s 5 brzina. Mislim da mi je nekako najbezbolnije stavit 1.9td (aaz) od golfa 3 (zajedno s mjenjačem) pa bi htio znati ako netko ima kakvih iskustava ili savjeta, ali i za neke druge kombinacije (otvoren sam i za opcije s benzinskim motorima) i na kraju, da zamjena uključuje što manje elektronike. Inače za auto sam dosta vezan, naslijedio sam ga od djeda, vozim ga svakodnevno već skoro deset godina, odnosno to mi je i prvi auto, a i uopće me ne privlače nikakvi noviji auti. Kad i ako krenem sa zamjenom motora onda ide i komplet restauracija.

Molim vas samo nemojte me napadat da su ovakva pitanja postavljana i odgovarana već 100x :D, može samo i kratak odgovor/savjet u jednoj rečenici :) 

Hvala!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako već ideš kemijati s drugim motorom znaš da moraš imati instalaciju cijelu od donora da bi to sve radilo kak spada.
Ak već stavljaš 1.9 stavi si tdi troši isto čak i manje a ide fino u šasiju od keca...
Td baš i nije neka sreća a sad naći zdrav tdi isto lutrija
Ali pripremi puno živaca i $

Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislio sam i uzet cijeli auto baš zato. Nekako sam skloniji td-u samo zbog jednostavnosti zamjene, iako po svemu ostalom mislim da tdi ima više smisla. 

Al kažem, otvoren sam za sve opcije i svaki savjet je dobrodošao i nije mi bitno koliko će trošit te koliko će me to sve stajat jer ako krenem u to onda želim napravit cijeli posao/restauraciju kako spada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbolje i najjedostavnije 1.9 td(ako baš želiš neki jači motor) 75 ks je sasvim dovoljno za keca.

A još je bolje napraviti generalku na 1,6d i eventualno ubaciti getribu sa 5 brzina.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

TDI 66 ili 81kw je isto fina opcija.

 

Ja lično bih išao na 150ks, ARL motor.

Malo je komplikovaniji swap, ali siguran sam da je to najljepša kombinacija.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

odose vi u daleko.... Swap je bar 6-7tkn a dje je jos atest...  

1.9D uzet i generalno ga uredit i kad bude spreman samo ga prebacit. 5gang uzmes od duje dizel moze i trojka obicni dizel i naravno prateci nosac motora od keca s 5brz.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala svima na prijedlozima. Sad me zanima slijedeće - da li bi vi osobno išli na tako nešto i koliko to ima smisla? Sad izgleda da ni sam ne znam što bi, al od kada sam otvorio temu, puno sam razmišljao o tome, čačkao po netu, da bi na kraju možda i odustao od te ideje jer je auto trenutno u vrlo originalnom izdanju i možda bi vrijedilo to i očuvati. Jači motor značiti će da treba upgrade kočionog sustava, možda ovjesa itd., ovisi koliko je motor jači. Uz to tu je i problem sigurnosti (no abs, airbag,...). Na kraju mislim da je bolje da se vozim još neko vrijeme dok potrošnja ulja ne prijeđe neku granicu te generalku i restauraciju napraviti lijepo na miru i kako spada. Evo već sam i dobio jedan takav prijedlog tu, no što vi ostali mislite?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbolje je original. Originalnih jedinica nema mnogo.
Swapova uvijek ima tu i tamo, pa i nije toliko rijetko, bez ako nije nešto baš specijalno.

Vrijedi sve to, ali ti treba dubok džep i nakon toga zaboravi prodaju.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po meni je bolje odradit generalnu i sacuvati ga u orginalnom stanju, nego ubacati drugi motor. To je ono sto bih ja uradio.
Ako bi se ubacao drugi motor onda bi trebalo nesto sto kaze Mur specijalno, a to je vec igranka sa puno para.

Послато са Mi Note 10 помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Smisla nema naravno al tko gušt moze platit. Ako vec volis dizela i bio bi i brz te da auto bude tip top sredjeno... dakle ne na 13kama i 155 gumama onda odradis prepakovanje bar sa afn motorom iz 3jke il ako imas vise novca PD motor i pratece stvari. No onda ocekuj da ce to na kraju bit jako fina cifra... i gore spomenuh atest stazu itd... nije nemoguce i nije nesto ceg se treba bojat. Ima u nas vec nekoliko uspjesno atestitranih sto bošpumpa sto pd dizela....   Naravno uz brzinu treba mislit i na ovjes i kocnice i naravno dobre gume... Ugl lovica izadje kao da si kupio 8god star Golf :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 3