1 1
john_doe

Golf 7, 1.4 TSI, 2015. Servis

Recommended Posts

Znaci ovako. Redovito sam isao u VW na servis prije isteka servisnog intervala jer ne zelim cekat 30k km i tek onda mjenjat ulje itd. Trenutno auto ima 125k km, prvi sam vlasnik. Neki dan, prilikom posjeta servisa nakon provedene inspekcije ustvrdili su da redoviti servis nece kostat 700-800 chf, kao do sad nego ce kostat 3200 chf 🙄.

Platio sam naravno dogovoreni servis a ovo ostalo sam rekao da nema sanse da iskesiram tolike pare (ne zato kaj sam skrt za auto, nego jer su preskupi). Navodno su prednje kocnice pri kraju, jos max 3k km. Zadnje su hrdjave ?? Vodena pumpa malo kaplje. Nisam bas neki veliki strucnjak, ali kako je moguce da kod predzadnjeg servisa koji je bio prije 15k km, prilikom inspekcije

nisu utvrdili da su kocnice pri kraju ? Takoder, auto ima senzor istrosenosti kocnica. Takoder, kaj se tice vodene pumpe, ispod auta ne ostaju nikakvi tragovi da nekaj mozda curi. 

Prilikom otpustanja kvacila, cuje se lagano skripanje. Rekli su da ce pogledat. Odzracili su kvacilo, podmazali, ali se cuje i dalje.

Dal je netko imao mozda slican problem, kaj se tice kvacila ? To skripanje ? Ima li netko mozda popis zamjene dijelova kod servisnih intervala ? U uputstvima i servisnoj knjizici nisam nigdje nasao.

HVALA 😊

Edited by john_doe

Share this post


Link to post
Share on other sites

vodena pumpa je problem na 7icama. mogla ti je dan prije pregleda procuriti. fleku neces vidit sigurno dok ne skines dole fizicku pumpu ili se zavuces pod kutem i pogledas sa vozaceve strane i vidis spoj termostata i pumpe 

kocnice su te duzni upozoriti, jer oni na pregledu sve vide i po planu odrzavanja vozila moraju sve iznjeti da bi auto bio 1/1 tvoje je zelis li to raditi tamo i sada ili ne zelis 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dario_7Rhvala ti na pojasnjenju za "fleku" vodene pumpe. Znas mozda koliko jos mogu vozit ? Rekli su da nije sad jako strasno i da je to razlog zakaj se senzor nije upalio. Ustvari, moze krepat kad god. To mjenjam cim prije, al cu potrazit nekog mehanicara da pogleda jel stvarno curi ili ne.

Pa kuzis, kad sam ih pitao za kocnice kako nisu vidjeli, jer znam da se moze skuzit jer 15k nije puno.Kao to se ne moze nikad tocno predvidjet. Cak su na predzadnjem servisu rekli da ce se mjenjat ulje kocnica. Kocnice nikad nisu mjenjane i valjda su sad mislili me dobit na "paf".

Ne znam jel potrebno sve kompletno mjenjat ? Jer htjeli su mjenjat, diskove, pakne i nosace (kljesta).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najsigurniji si ako ideš u drugi vw pa platiš inspekciju auta, ili kod nekog majstora. Iz mog iskustva, da, ovlašteni zna nekad jest g*vna. Pogotovo ako ima natuknes neki nedostatak, onda treba mijenjati xy stvari . Javi ishod 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@gavranovicnajbitnije od svega kaj sam jedino spomenuo "cvilenje, skripanje" kvacila, prilikom otpustanja. Napravili su "odzracivanje" i podmazali kao. Problem nije rijesen a upravo je to bilo ono kaj sam htio saznat. Bitno da su htjeli mjenjat zadnji brisac, jer kao dotrajao je. Brisac brise fenomenalno. Javim 👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja iz svog iskustva, 4 različite VW autokuce, mogu reći da tamo ne rade pravi meštri. To je ekipa koju boli ona stvar, imaju te svoje protokole i dijagnostiku i služe samo za ubrat pinku, čast izuzecima. Jedan pravi VAG meštar zaradi bar duplo od mehe u VW-u, zasluženo. A da ne pričamo o tome da svako malo malo čujem kako VW kuća naplati nešto što uopće nisu napravili ili žele naplatiti nešto što nije istina. primjer 1 - otišla pumpa goriva, VW tvrdi da ima špena u sustavu goriva, ispostavilo se da nema, čak su i naplatili to "testiranje". 2 - provjera lanca, naplatili i rekli da je sve top, iako se auto izbacivao check engine, lanac je bio rastegnut, sreća što je lik zamijenio na vrijeme. Ali da, i meni su znali reć da mi brisač iza mrlja, za kojeg me zaboli i kojeg ne koristim, a nisu znali reć zašto auto trokuta u leru.

1. Nismo ništa ustanovili

2. Ustanovili smo da trokira i popravili 

3. Broj 2. Opet

4. Broj 2. Opet

5. Kompresor klime

6. Aha, ipak su injektori, ide pod kulancu. Ovo je trajalo 2 godine sinko, 4 njemačke autokuce i 1 hrvatska.  Sam sam na netu našao uzrok i odobrili su mi izmjenu injektora. A sa mehanikom nemam veze.

 

Da nema te garancije i kulance, ne bi me vidjeli vise, u okolici ima puno previše VAG majstora.  Da ne lupaju pečat u servisnu, mogu stavit ključ u bravu.

Edited by gavranovic

Share this post


Link to post
Share on other sites



Znaci ovako. Redovito sam isao u VW na servis prije isteka servisnog intervala jer ne zelim cekat 30k km i tek onda mjenjat ulje itd. Trenutno auto ima 125k km, prvi sam vlasnik. Neki dan, prilikom posjeta servisa nakon provedene inspekcije ustvrdili su da redoviti servis nece kostat 700-800 chf, kao do sad nego ce kostat 3200 chf .
su kvacilo, podmazali, ali se cuje i dalje.



Wow za 3200 ti se isplati sjest u auto, otici do Hr, napravit veliki servis + sve kocnice + ljetovanje i jos bi ostalo. Suludo.

Btw, mislim da ti zadnje nemaju senzor nego samo prednje.
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

A i redovni servis od 700chf je isto za nase pojmove jako puno.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Xman said:


 

 


Wow za 3200 ti se isplati sjest u auto, otici do Hr, napravit veliki servis + sve kocnice + ljetovanje i jos bi ostalo. Suludo.

Btw, mislim da ti zadnje nemaju senzor nego samo prednje.

 

Znam 😂 ne pada mi na pamet tolke pare ostavit. Da, vjerovatno nemaju zadnje, nego samo prve.

2 hours ago, projektilski said:

A i redovni servis od 700chf je isto za nase pojmove jako puno.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 

Bude malo jeftinije, kako kad. Sad su mjenjali i ulje za kocnice i svjecice 🤣. Cijene dijelova su im uzas. Dao mi kolega dva webshopa za autodijelove u njemackoj, cijene su 2-3 puta manje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvarno mi nije jasno sta autor teme zeli?!  Pa sta si mislio druze da ce ti reci u OVLASTANOM servirsu da ti je sve super i nista ne diraj?! @gavranovic ti je sve rekao. Kako ne mozete shvatiti da ni jedan OVLASTENI SERVIS za bilo koju marku vozila, NE PORAVLJA VEC MJENJA! Ovlastani nikad nije POPRAVIO ni jedan dio na vozilu, NIKAD NI JEDAN, vec ga je zamijenio sa novim. Na tvom primjeru si to vidio za to skripanje kvacila. Uostalom, sto bi oni bili "glupi" i to popravljali npr za 50€ kad je lakse i profitabilnije zamjenit i zaraditi 500€. Milijardu sam stvari na svom vozilu rijesio sam ili kod svog majstora mehe u garazi za sitnu lovu.  Naravno, ima stvari koje treba rjesavati u ovlastenom, svakako, ali to nisu stvari tipa promjene ulja, zamjene brisaca, kocione tecnosti, dosuti antifriz i sl.  Npr. zamjenu ulja u DSG-u bih radio u ovlastenom, ali sam nasao covjeka koji radi u ovlastenom, a radi i kod "kuce" i uradio sam kod njega po nizok cijeni,a opet najskupljoj uporedeci druge majstore u garazi. Nemoj se ljutiti, ali ne znam sta si ocekivao u ovlastenom servisu... Na kraju krajeva, nije stvar ni novca, imam novca da platim bilo sto, ali necu da me neko pravi budalom.  I svi znamo da ovlasteni zive od servisa, a ne od prodaje vozila. 

Edited by dzoni
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ja bi čak dsg ulje mijenjao kod nekog vagenovca, jer je ekipa počela raditi ispiranje getribe uljem, a ne cistu zamjenu ulja. Kad istekne garancija odo ja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dario_7R

Ne znam radi li tko u Hrvatskoj, treba imati poseban uređaj za to.  U mojoj okolici u DE ima par radiona koje to uredno rade, po želji. 

 

Spoje ulaz, spoje izlaz, stane 5 litara karikiram, oni stave 7 ili dok izlazno ulje ne bude iste boje kao ulazno. Ima na youtubeu masa videa.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je tako onda bi to bilo super da svi rade tako jer s starim uljem izađe sigurno nekih micro čestica od trošenja unutar getribe i ako ga ispere vjeruje da je to bolja opcija od obične izmjene...
Samo ako nije samo reklama kao Genijator

Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahah genijator, to sam skroz zaboravio. Ma ne, fora je sto spojis ulaz i izlaz, on isprazni i napuni getribu, veli daj malo zagrij ulje, tj. Upali auto, saltaj, ok sad cu malo novog ulja pod pritiskom ubrizgat, daj još malo saltaj, još malo novog ulja, i sad ću izgurati nešto ulja van i bit će čisto i friško. Gledao sam kako se radi, fora je. Na uređaju imaš prozirna crijeva i gledaš boju novog i starog ulja, u izmjeni u ispiranju i na kraju. Sigurno je bolje od same izmjene, ali osim po boji i osjećaju ne možeš znat točno koliko bolje. 

Nešto videa, na žalost na njemačkom:

I sami uređaj:


https://liquimoly.cloudimg.io/cdn/n/n/https://www.liqui-moly.com/fileadmin/user_upload/Produkte/Werkstattkonzepte/Gear_Tronic/GearTronicII_web.png
https://static.krafthand.de/uploads/2018/06/1209016_85fd02da95-1024x768.jpg

Edited by gavranovic

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, dzoni said:

Stvarno mi nije jasno sta autor teme zeli?!  Pa sta si mislio druze da ce ti reci u OVLASTANOM servirsu da ti je sve super i nista ne diraj?! @gavranovic ti je sve rekao. Kako ne mozete shvatiti da ni jedan OVLASTENI SERVIS za bilo koju marku vozila, NE PORAVLJA VEC MJENJA! Ovlastani nikad nije POPRAVIO ni jedan dio na vozilu, NIKAD NI JEDAN, vec ga je zamijenio sa novim. Na tvom primjeru si to vidio za to skripanje kvacila. Uostalom, sto bi oni bili "glupi" i to popravljali npr za 50€ kad je lakse i profitabilnije zamjenit i zaraditi 500€. Milijardu sam stvari na svom vozilu rijesio sam ili kod svog majstora mehe u garazi za sitnu lovu.  Naravno, ima stvari koje treba rjesavati u ovlastenom, svakako, ali to nisu stvari tipa promjene ulja, zamjene brisaca, kocione tecnosti, dosuti antifriz i sl.  Npr. zamjenu ulja u DSG-u bih radio u ovlastenom, ali sam nasao covjeka koji radi u ovlastenom, a radi i kod "kuce" i uradio sam kod njega po nizok cijeni,a opet najskupljoj uporedeci druge majstore u garazi. Nemoj se ljutiti, ali ne znam sta si ocekivao u ovlastenom servisu... Na kraju krajeva, nije stvar ni novca, imam novca da platim bilo sto, ali necu da me neko pravi budalom.  I svi znamo da ovlasteni zive od servisa, a ne od prodaje vozila. 

Vidi druze, nekad treba citat s razumjevanjem. Trazio sam ih da mi provjere kaj je s kvacilom, ako treba nekaj mjenjat da znam. Oni su ga samo odzracili i kao podmazali. Problem nisu nasli. 5 godina vec idem kod ovlastenog servisa i dok je auto bio pod garancijom, sve je bilo savrsenoa i trebao mi je pecat. Gle procitaj jos jednom s razumjevanjem bez ikakve ljutnje 🍻 !

To kaj ti spominjes nekog svog "mehu", samo ti idi kod njega i drago mi je da imas nekog u kog imas povjerenja. Ja sam jednom vodio auto u HR (nije bio VW) i nikad vise ! I kod ovlastenog servisera i kao kaj ti kazes, kod "mehe".

Kad su vidjeli CH tablice, samo su gledali kako bi me oderali po djepu. Svaka cast postenim i onima koji znaju svoj posao al ja sam izgubio povjerenje odavno.

Nije problem u novcu, nego ne zelim da me netko pravi budalom. Nisam ja nista ocekivao da oni meni popravljaju, jer nebi onda vozio u ovlasteni servis ali nemres mi reci da nisi mogao prije 15k km skuzit da ce trebat mjenjat kocnice.

U petak ide auto u radionu da vidimo pumpu i kocnice.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovlašteni je stvarno preskup a pogotovo za ove naše uslove u BiH. I ja gledam da ih zaobiđem što više, nekada samo odem po dijelove kod njih :) Kada ova malo novija auta dođu u ruke ovih naših lokalnih "majstora" tada je gotovo. Veoma česta pojava da ti naprave gore nego što je bilo ili da nešto  drugo ne urade kako treba :P  Jbg, teško je danas naći kvalitetnog majstora a da nije skup :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Razumijem te to sto kazes cim vide CH table cilj je da te odere. Ali ti onda nemas "svog" Mehu heheh :-). Hocu da kazem, mnoge stvari sam rijesio samostalno evo npr dosta stvari preko ovog foruma, kupim i odnesem kod "Mehe" da zamjeni ako vec ja nemam uslova. Posto je auto pod garancijom pa ti treba u ovlastenom zbog peceta, nisam bas siguran da te potrosne dijelove MORAS raditi kod njih zbog trajanja garancije, tipa kocnice i kvacilo. Zar to ne podrazumjeva samo redovno odrzavanje malog servisa, fičteri , ulja i to? Sta bi se desilo da ti neko drugi neovlasteni zamjeni kocnice i ostalo, da li bi to "krsilo" garanciju?

Edited by dzoni

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, dzoni said:

Razumijem te to sto kazes cim vide CH table cilj je da te odere. Ali ti onda nemas "svog" Mehu heheh :-). Hocu da kazem, mnoge stvari sam rijesio samostalno evo npr dosta stvari preko ovog foruma, kupim i odnesem kod "Mehe" da zamjeni ako vec ja nemam uslova. Posto je auto pod garancijom pa ti treba u ovlastenom zbog peceta, nisam bas siguran da te potrosne dijelove MORAS raditi kod njih zbog trajanja garancije, tipa kocnice i kvacilo. Zar to ne podrazumjeva samo redovno odrzavanje malog servisa, fičteri , ulja i to? Sta bi se desilo da ti neko drugi neovlasteni zamjeni kocnice i ostalo, da li bi to "krsilo" garanciju?

Nema brate auto garancije vise. Nemam da :) i to nema nista gore od toga. Zato je ovo i sad bio zadnji servis koji sam radio kod njih. Mjenjao sam ja i kocnice i ulje sam u HR, zadnji put na fijat tipo :) prije nekih 12-13 godina :).

Kocnice cu narucit drugi tjedan "brembo" ili ako ima netko bolju marku. To mjenjam sam s kolegom.

S vodenom pumpom nisam bas siguran i najvjerovatnije vozim kod jednog "svabe" u njemacku.

Jedino me malo muci kaj lik ima mehanicarsku radionu na crno (zbog garancije na ugradnju) a vulkanizersku radnju prijavljeno :) 

Al ok, ide na preporuku od kolege koji tamo vozi svoj auto. U petak ide auto u radionu i na dizalicu, pa cu vidjet kaj dalje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo update. Bili smo u petak u garazi i auto je isao u zrak. Pakne naprijed treba stvarno mjenjat i to cemo promjenit sami i diskove i pakne i naprijed i nazad. Vodena pumpa, nismo nigdje nasli da nekaj curi.

Kvacilo su odzracili i podmazali, medutim kad pogledam cilindar i jedno crijevo, oboje su masni od ulja, moguce da curi ulje ? 

Znaci to nisu ustanovili niti su pogledali ocito. Sutra idem k njima da vidim kaj je s tim i zakaj nikaj nisu "ustanovili".

Filter zraka je mjenjan samo jednom i to na 70k km. Znaci ono kaj kosta 15 CHF a "srce" auta, to nisu mjenjali...ali pumpa koja najvjerovatnije nije gotova, e to bi mjenjali i naplatili. Ispuhao sam ga maximalno, tek toliko.

Filter sam narucio i drugi tjedan ga mjenjam. Takoder i diskove i pakne. Zivjeli 🍻

P.S. evo par fotki

Kvacilo 1.jpeg

Kvacilo 2.jpeg

Filter 1.jpeg

Filter 2.jpeg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda su to crijevo podmazali 😁😁😁

 

I na mom passatu se mijenja filter zraka svakih, lagat ću, 80-90k. Ali pošto košta 10-ak eura zamijenio sam ga sam. Ništa ne košta, a lijepo se vidi. 

 

Jel gubi antifriz?

Edited by gavranovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozda da 😂 

Ma nisu normalni, mjenjat  cu ga sad i onda svakih 10k km kao i ulje i bok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koje cirfe glava zaboli

Ja na takvom motoru sve sam radim

Ulje liqi moly 5w40 sa filterom mann me dode oko 50€

Filter  zraka mann oko 10€

Ulje u dsg sam promjenio i svjecice i sad samo gas. 

Uglavnom jednostavan motor i povoljan za odrzavanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neznam sto je cudno f zraka na 60 kad ovlasteni radi po smjernicama proizvodjaca a i kako je puno autiju po lizingu onda je ta obaveza cak i uvjet. Naravno nece ti nitko nista ako cesce mjenjas al to je onda tebi dodatan trosak na kojeg vecina ljudi nije spremna jer se bas ti vade na taj servisni plan.

 Na slici nevidim nista konkretno... Ima dolika pipica gdje su odvijali da mogu izmjenit tekucinu. Cviljenje se zna cut iz samih cilindara a i sami set spojke moze imat slicnu melodiju... za to otkrit imaju fino slusalice i hvataljke pa mjenjas kanale i osluhujes zvuk.  Ako nesto cvili a auto je pod gar. onda se gleda ima li kakav tvornicki opoziv il smjernica sta radit u tom slucaju.... nerjeto to bude objasnjenje "stanej tehnike" il "kozmeticko propustanje"...

Vodena pumpa tj njen sklop je desno na glavi motora i nista cudno da pusta.... Mjenjali x komada....  

Spomenuo si brembo a vidis s brembom su ljudi imali dosta neg komentara jer je to bio entri level kvaliteta... tako da nisam za brembo osim ako je neki race program....

Inace osobno sam zadovoljan sa Zimermann-om a kod nas ga ima pod TQ (Tokić) markom....  

Ispiranje mjenjaca mi nije jasno jer eto x mokrih mjenjah i nisam jos nitijednom naisao na tamno ulje . Na klasicnom automatu je to mozda ok jer tamo je drugaciji rad mjenjaca i ulja kao medija.... 

Konkretno sta se u tvom ima ispira kad je klasicni menjac tj ulje (iako je kod nekih vw imao opoziv na izmjenu ulja) jer je tu suha spojka...  Inace poznato da su mjenjaci osjetljiviji od ovih vecih tj sa "mokrim" lamelama

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, gavranovic said:

Možda su to crijevo podmazali 😁😁😁

 

I na mom passatu se mijenja filter zraka svakih, lagat ću, 80-90k. Ali pošto košta 10-ak eura zamijenio sam ga sam. Ništa ne košta, a lijepo se vidi. 

 

Jel gubi antifriz?

Antifriz je kolko se ja sjecam uvijek bio na sredini, sad je blizu MIN...ne znam...moze bit da negdje gubi a da mi nismo skuzili...ici ce na jos jednu provjeru...

4 hours ago, ljubobj said:

Koje cirfe glava zaboli

Ja na takvom motoru sve sam radim

Ulje liqi moly 5w40 sa filterom mann me dode oko 50€

Filter  zraka mann oko 10€

Ulje u dsg sam promjenio i svjecice i sad samo gas. 

Uglavnom jednostavan motor i povoljan za odrzavanje.

Vjerujem ti, samo ja nemam gdje to sam mjenjat :) al eto...sad mi kolega kaze da ima radionu koju iznajmi za djabe...tamo smo bili i digli ga u zrak da provjerimo. Sami cemo sve promjenit, osim pumpe.

26 minutes ago, AUTOFREAK said:

Neznam sto je cudno f zraka na 60 kad ovlasteni radi po smjernicama proizvodjaca a i kako je puno autiju po lizingu onda je ta obaveza cak i uvjet. Naravno nece ti nitko nista ako cesce mjenjas al to je onda tebi dodatan trosak na kojeg vecina ljudi nije spremna jer se bas ti vade na taj servisni plan.

 Na slici nevidim nista konkretno... Ima dolika pipica gdje su odvijali da mogu izmjenit tekucinu. Cviljenje se zna cut iz samih cilindara a i sami set spojke moze imat slicnu melodiju... za to otkrit imaju fino slusalice i hvataljke pa mjenjas kanale i osluhujes zvuk.  Ako nesto cvili a auto je pod gar. onda se gleda ima li kakav tvornicki opoziv il smjernica sta radit u tom slucaju.... nerjeto to bude objasnjenje "stanej tehnike" il "kozmeticko propustanje"...

Vodena pumpa tj njen sklop je desno na glavi motora i nista cudno da pusta.... Mjenjali x komada....  

Spomenuo si brembo a vidis s brembom su ljudi imali dosta neg komentara jer je to bio entri level kvaliteta... tako da nisam za brembo osim ako je neki race program....

Inace osobno sam zadovoljan sa Zimermann-om a kod nas ga ima pod TQ (Tokić) markom....  

Ispiranje mjenjaca mi nije jasno jer eto x mokrih mjenjah i nisam jos nitijednom naisao na tamno ulje . Na klasicnom automatu je to mozda ok jer tamo je drugaciji rad mjenjaca i ulja kao medija.... 

Konkretno sta se u tvom ima ispira kad je klasicni menjac tj ulje (iako je kod nekih vw imao opoziv na izmjenu ulja) jer je tu suha spojka...  Inace poznato da su mjenjaci osjetljiviji od ovih vecih tj sa "mokrim" lamelama

 

Ako je na 60, onda ga je i sad trebalo. Posto je auto presao 125k km. Oni su ga mjenjali tek na 70k. Rekao je kolega gore da im je pumpa na mk7 inace mana a i na netu sam uspio nac taj info.

Kaj su tocno radili s kvacilom, ne znam jer nisam ja isao pokupit auto. Idem sutra nazad kod njih da ih pitam. Na racunu pise "odzracivanje i podmazivanje" i nisu nista naplatili.

Znas mozda koji model brembo kocnica ? 

P.s. rucni mjenjac je

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1