1 1
Darac031

Passat B6 pitanja

Recommended Posts

Pozdrav, od nedavno sam vlasnik B6ice 2.0tdi pa imam par pitanja. 

1. Oprema je neka osnovna, pa nema automatsko paljenje svjetala na prekidacu. Ako uzmem drugi prekidac sa b6 na kojem ima automatsko paljenje, hoće li to biti plug and play? 

2. Klima mi slabo hladi. Plin je nadopunjen, ali joj treba oko 5 minuta da uopće počne hladan zrak ići. Slab kompresor ili nešto drugo? 

3. Ne radi mi tipka za otvaranje gepeka ni na ključu ni na vozacevim vratima, dok tipka na samom gepeku radi. Osigurace sam pregledao, do čega bi dalje moglo biti? 

4. Ne radi mi pranje stakala. Kad povucem ručicu čuje se relej da skljocne, ali ni jedna pumpica ne radi, tekućine ima. 

Također, na dijagnostici mi je izbacio grešku strujnog kruga kod bočnog zmigavca iako on radi, googlanjem koda greške pokazuje mi na relej. Da li je moguće da je on povezan sa otvatanjem gepeka i pranjem stakla? 

Isprike na glupim pitanjima i hvala na odgovorima. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam isto bas nedavno kupio b6 bez auto svjetala i uzeo sam prekidac na njuskalu samo spojio prekidac i radi bez ikakvih problena tako da ti to mogu pomoci i garantirati da ce raditi a za ostalo neznam :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Prekidac sa "auto" funkcijom nece raditi ukoliko sam auto nema senzor za svijetlinu.
2. Kod klime, navodno na kompresoru ima neki dio koji se zna zastekati i samo taj dio se promijeni ali tu je najbolje otici majstoru za klime.
3. Relej provijeriti kontakte, no kod bravice straznje obicno je u samo mehanizmu jer nije isti nacin oslobadjanja bravice kad stisnes mehanicki i kad ide putem signal od auta (koji primi kod otkljucavanja, kljuca ili gumba u kabini)
4. Niti jedna pumpica ne radi, znaci da imas dvije sto bi znacilo da imas xenon farove i pranje farova?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh da zaboravio sam napomenuti da ima tih kineskih "auto" prekidaca koji dodju sa svojim senzorom i kabelom pa onda provuces negdje u prostor motora blizu resetke (ili tako nekako) pa onda radi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Narucio taj kineski sa alija. Što se tice pranja sajbe, osigurac sam promijenio iako je stari bio ispravan. Imam 2 pumpice, imam xenone ali nemam pranje farova.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cudno da imas dvije pumpice a nemas pranje farova. Ako je original xenon onda moras imati pranje farova. Mozda je netko mijenjao branik i stavio onaj bez peraca faraova a pumpicu za pranje farova odspojio. Trebas ti vidjeti kakvo je stanje skidanjem branika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dakle, sve na autu je riješeno osim klime. Promjenjen je taj mali dio, presostat ili kako već, promijenjeno magnetno kvacilo klime, kompresor ispitan i dobar je, plina ima, adaptacija rađena. Klima i dalje slabo, odnosno na vrućinama nikako ne hladi, sve dok auto ne ode u obrtaje na neko vrijeme, tipa testirano na autocesti pri 160km/h klima super hladi, cim se uđe u grad i bude sporija vožnja, prestane hladiti. E sad, koliko sam uspio skuziti, manji ventilator na hladnjaku se uvijek vrti istom brzinom, da li bi problem bio u samom ventilatoru ili nešto treće? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U planu mi je kupovina Passata b6 sa 2.0TDI common rail motorom, 2009-2010 godina, sa Highline opremom,neki savjeti ,sta gledati,da li valja ista ova zadnja verzija B6 sa TDI CR motorom,kakva je limarija?

Svaki savjet dobro dosao

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1