0
Ozi

Passat B8 1.6 tdi skljocanje kod otpustanja kvacila

Recommended Posts

Pozdrav,

kupio sam auto iz naziva s prijedenih 30 000 km, no prilikom probne voznje s obzirom da je okolo bila relativna buka od prometa, nisam cuo skljocanje s donje strane auta nakon otpustanja kvacila i to prvenstveno nakon sto prebacim u drugu i trecu brzinu.

Stvar je iritantna i dosta se cuje.

Auto sam kupio kod zastupnika i imam Das Welt jamstvo. Kod prve reklamacije su rekli da je u pitanju feder na lameli i da se mogu voziti bez brige u sto sam i vjerovao i zaista je tako, te ne utjece na nista prilikom voznje. Dakle jedino sto je sporno je metalni zvuk skljocanja kad pustim kuplung u sljedecoj brzini i krenem dodavati gas.

Javio sam se ponovo zastupniku i posto imam garanciju, zatrazio sam da otklone taj zvuk. Ponovili su da je kvacilo koje su i zamjenili i definitivno pedala nize hvata i to je odlicno odradeno, ali sto se tice skljocanja ono je i dalje prisutno, no ne kod bas svakog saltanja i malo je tise.

Meni se taj zvuk cini kao da ima nekog lufta u namjestanju neka dva metalna elrmenta ili kao da nisu uskladeni, no velim, cisto laicka tvrdnja. Ovlasteni mi je i prije zahvata rekao da promjena kvacil moze i ne mora rijesiti problem jer je navodno lutrija s federima na lameli posto kako kazu neki su tvrdi, a neki meksi. Vozim aute 25 godina i promijenio sam naramak kvacila, no ovo mi je novost. Tim vise jer ovo je kvalitativno najbolji auto koji sam imao.

Pred sam zahvat sam bio i po drugo misljenje kod drugog ovlastenog koji mi je rekao da je vrlo vjerojatno kvacilo ili ako kojim slucajem nije da je onda nesto s diferencijalom.

Ne znam sto bih mislio posto ne mogu reci da nije kvacilo posto ima nekog napretka nakon njegove zamjene, ali opet, mozda je kvacilo samo jedan element koji utjece na cijelu pricu pa je nakon zamjene cisto mozda zbog drugih tolerancija novog kvacila problem tek malo manje uocljiv, ali i dalje prisutan.

Zanimljivo je i to da su mi dali da probam druge polovne Passate koje imaju u prodaji i na svima se cuje jasno i glasno skljocanje. Neki dan covjek na parkingu s istim autom i motorom,identicno. Cak je mehanicar i veli da mu nis ne skljoca. Bio u AMK Siget servisu na besplatnom HAK pregledu i veli mehanicar da im dolazi gro takvih auta, ali da ovo prvi put cuje.

Zamolio bih ukoliko netko ima neki savjet na sto ovo vuce ida li je moguce da je stvarno kvacilo bez obzira sto je novo ili vam ovo vuce na nesto povezano, diferencijal ili nesto.

Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dodatno uz ovo upravo cujem neki klak kada u leru nakon sto pustim gas kada se okretaji vrate na najnize okretaje ler gasa. Vozio sam svakakvu kramu,ali nikad to nisam cuo. Ima li molim vas netko ideju sto bi to moglo biti?

 

Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites
0