0
disfunktor

Golf 7 2014 2.0TDI "top up washer fluid" greška, slab pritisak, ne rade perači farova.

Recommended Posts

Pozdrav. Imam neobočan problem. Neki dan zasvjetlila lampica za tekućinu. Pritisak je bio slab. Logično, mislio sam nadopunim i gotovo. Ulio sam malo manje od 5L, dakle vjerojatno je bio skoro prazan. Ali, na moje iznenađenje greška je ostala;

"Top up washer fluid".

Probao sam jos jednom doliti, i nista.

Osim toga mi se čini da je pritisak ma svim mlaznicama osjezno slabiji, a mlaznice za pranje farova uopće ne izlaze. Negdje sam pročitao da je to zaštitni mehanizam za pumpice perača farova - kao kad nema vode, a sustav misli da nema, onda ih deaktivira.

 

Ima tko ideju sto bi to moglo biti?

 

Senzor?

Pumpa?

 

 

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E da, odavno sam riješio ovaj problem, ali sam zaboravio javiti.  Ako će ovo još nekog mučiti;

 

Bio sam u pravu. Kad sustav misli da nema tekućine za pranje, aktivira se greška da nema vode i deaktiviraju pumpice na farovima. To je tako projektirano da štiti pumpice i mlaznice farova koje se hlade tekućinom. 

Što se tiče tekućine, najvjerojatnije se na senzoru nakupi prljavštine i onda prestane detektirati tekućinu. Porblem sam riješio tako da sam u 2 navrata ulio isopropyl alkohola u cca pola spremnika s tekućinom. Kad sam prvi put nalio cca 100ml i pošpricao staklo nekoliko puta, te ugasio i upalio auto greška je nestala i pumpice farova su proradile. Nekoliko dana nakon toga se greška opet pojavila, i ponovio sam postupak sa 200ml alkohola. Nakon toga se više greška nije javljala i sve radi.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
0