0
Luka2000

1.9 SDI - Gasi se u vožnji

Recommended Posts

Pozz, kako naslov kaže, Ibiza 6L 1.9 SDI gasi se u voznji.

Ima 310tkm, pali na zub, vuce normalno ali se iz cista mira gasi u voznji. Sve je pocelo prije nekoliko mjeseci kad sam skuzio da je klapna gasa krepala (mislio sam da se zato gasi u voznji), nju sam izbacio, tj samo onaj dio sto otvara i zatvara, auto je isao normalno opet neko vrijeme.

Vozim se cca 10tak km i ugasi se (to se već desilo 5-6 puta), probam ga upalit, vergla brzo ali ne pali, probam par puta i ništa. Onda kroz 5 minuta zavergla brzo, digne obrtaje do mozda 1500 na sekundu dvije i opet se ugasi. Nakon iducih 5 minuta i par pokušaja upali kao da se ništa nije desilo...

Bio sam kod majstora, spojio ga je na laptop, rekao je da vidi neku grešku na motoru ali ne zna šta je.

Kad se ugasi temperatura motora ne prelazi 90, goriva ima, akumulator je pun, (alternator je rađen), pošto dobro zavrti mislim da je i alnaser ispravan.

Šta mislite da bi moglo biti ? Imam dojam da se nešto pregrije pa se ovo dešava, ali me zanima vaše misljenje. Auto sam ionako planirao prodati pa se nadam da nece biti ozbiljan kvar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senzor radilice ili bregaste tako bilo meni na cordobi sdi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neki fantomski kvar je u pitanju... Bio je u servisu 2 dana, provozali su ga i nije im se ni jednom ugasio u vožnji, grešaka nema, promjenili su neki relej (nisam zapamtio od ćega) tako da opet ne znam šta je, moram otić ne neku malo dužu vožnju ovih dana pa da vidim šta će bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam vozio od Lepoglave do Baranje i ništa sve ok i onda svako malo neće. Promijenio relej od pumpe i opet isto na kraju riknuo senzor radilice nalazi se ispod kućišta uljnog filtera i to im je boljka imaš puno videa na youtube.

Share this post


Link to post
Share on other sites
0