Ali 1 Posted May 13 Pozdrav ljudi, zanimaju me vaša mišljenja vezana za Savu Intesu UHP (made in Poland) i Uniroyal rainsport 5. Dimenzija je 225/45 r17 Čitajući komentare, nekako sam naklonjeniji Savi, ali muči me što su proizvedene u Poljskoj, a ne Sloveniji. Ima li kakve razlike između tih Savi? Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 8 Posted May 13 Izmedju tih dviju se nebi ni razmislja. Moj glas za uniroyal. Imao ih i bio zadovoljan. Vise nego dobra guma za nekog ko ne obara brzinske rekorde,ako ces se vozit konstatno na noz pretpostavljam da nebi ni gledao ta 2 modela. Po kisi su naravno top kao sto i naziv kaze Share this post Link to post Share on other sites
Ali 1 Posted May 14 Hvala na savjetu. Ne vozim kao manijak, uvijek po ograničenju, a na autocesti max 150. Godišnje prelazim oko 10tkm po setu guma. Kod uniroyala me strah da se brzo troši, ali obzirom na 10tkm godišnje i mahom gradsku vožnju, ne bi trebalo biti problema. Share this post Link to post Share on other sites
PeSti0018 8 Posted May 14 Pa i ne trosi se bas brzo,prodao frendu auto i on odvozio jos 2 sezone,dakle ukupno 3 sezone,priko 30tkm presle. Zadovoljavajuce reka bi,i drzanje i trajnost Share this post Link to post Share on other sites
Memphis 26 Posted May 15 Uniroyal. Ako želiš trajnost onda Sava ali zaboravi performanse kao i kod svaki shit gume. Share this post Link to post Share on other sites
Ali 1 Posted May 15 Vozim većinom po gradu tako da mi performanse baš i nisu bitne, ali bitno mi je da izdrže 4 sezone. Inače, meni je Sava neopravdano podcijenjena guma jer ja na zimskom setu imam Eskimo i prezadovoljan sam iako se govori da je loša na mokrom. Živim u RI (kiše ko u priči) i nikad mi auto nije proklizao ili teško kretao. Frend ima Intesu na alfi 156 i on vozi ko manijak (na autoputu nikad ispod 180) i kaže da je top. Mene samo muči što su njegove 16" pa je našao slovenske, a u mojoj 17" dimenziji je gotovo nemoguće naći slo. Share this post Link to post Share on other sites
Shen 6 Posted Sunday at 07:49 PM Imaš ovdje test gdje je testirana i Sava: https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Bild-Summer-Tyre-Test.htm Sve je OK dok je suho ali na mokrom je Sava uvijek lošija od ostalih guma. Na mokrom joj treba 3m više nego prve dvije. Ako voziš po ograničenju +10 km/h, Sava bi trebala biti OK. Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 219 Posted Sunday at 08:12 PM Imam uhp u 19" i zadovoljan samSent from my SM-G991B using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Ali 1 Posted Sunday at 10:53 PM 2 hours ago, projektilski said: Imam uhp u 19" i zadovoljan sam Sent from my SM-G991B using Tapatalk Jesu li made in Poland ili Slo? Share this post Link to post Share on other sites
projektilski 219 Posted Monday at 10:01 AM Nisam siguran, moram provjeriti Share this post Link to post Share on other sites