0
marcusmarcus

1.9 TDI povremeno teško pali

Recommended Posts

Pozz svima

Radi se o Octaviji 1.9 TDI PD 77 kw. Kroz zadnjih par mjeseci jedno 4-5 puta mi se dogodilo da auto nije htio upalit kao što inače odma upali na prvi zub, nego sam morao verglat ga par puta po 10ak sekundi i tek bi onda upalio. Inače, pali skroz normalno, radi normalno, nema grešaka u memoriji, na VCDS-u svi senzori okej, filter goriva zamjenjen, poslušao sam ovu pumpu u rezervaru i čuje se kako bruji kad dam kontakt. Akumulator testiran i oke je, alternator isto, anlaser stavljen novi prije 2 god.

 

Jel itko imao sličan problem? Nije mi sad to neka frka jer se to vrlo rijetko događa, al me strah da kad ću bit negdje na moru ili ko zna gdje van grada usred velike vrućine, da mi neće htjet upalit uopće pa će bit veliki problem. Jel mi se isplati ić bacat novce mehaničarima da traže uzrok tog, ak je uopće moguće nać kad se tak rijetko javlja? 

Pitam se da ipak nije do te pumpe u rezervaru, ili da povremeno ne radi ili da radi slabije (nemam opremu za testirat tlak goriva). Što bi drugo moglo bit?

Share this post


Link to post
Share on other sites
0