1 1
Špeksi

Ugradnja boljih sjedala u MQB Vozila

Recommended Posts

Poštovanje,

Zanima me da li itko vrši ugradnju i kodiranje sjedala tipa ergo-comfort, R-Line, GTD, GTI i slično u VW MQB vozila (Golf VII, Passat B8 i ostali). Osobno imam Passat B8 sa trendline sicevima. To znači "obična sjedala" tj. nisu skroz obična jer imaju grijanje sjedala i ručno podešavanje lumbalnog dijela.

Trebao bih sjedala sa većim bočnim držanjem jer sam debel ko mrcina i takva sjedala mi jedino odgovaraju (da stisnu špek sastrane na škembi 😅) ova klasična sjedala dok su velikoj većini ljudi(normalnih do 100kg) koje su mi sjele u auto udobna meni osobno su neudobna. Već sam u nekoliko navrata bio u prilici kupiti povoljno sjedala tipa Ergo Comfort i R Line no izbjego sam kupnju jer sam svjestan da to nije samo našarafiti tj. PLUG&PLAY već da tu ima igre.

Molim informaciju da li tko to ugrađuje ili ako je tko ugrađivao u Passat B8, Golf VII pa i druge VW modele da podijeli svoja iskustva.

Unaprijed zahvaljujem

Špeksi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možda ovi koji ugrađuju kamere, senzore i slično bi mogli odraditi ovaj posao i sa sjedalima? Znači ziher bi sa novim sjedalima trebao ići neki kontrol modul, kakav set kablova plus završno kodiranje? Znam da ne zvuči jednostavno, ali kad bi imao tko da to radi bio bi jako zahvalan na informaciji. Može i na PM.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ZvoneXp,

Hvala na odgovoru. Znači Ergo Comfort ili R line sjedala koja nemaju memoriju sjedala bi se dala ugraditi?

 

Imam pitanje konkretno glede toga. Da li je nužno prebacivanje zračnih jastuka iz mojeg na ta nova sjedala ako su ona ispravna i već imaju svoje zračne jastuke? 

Lijepo bi bilo i uzeti s memorijom, al to je opet najvjerojatnije povezano i sa retrovizorom i sl.? 

Uglavnom šaljem PM.

 

Edited by Špeksi

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1