0
Brumen

Vibracije tokom ubrzanja pri većim brzinama

Recommended Posts

Pozdrav,

Imam jedan zanimljiv problem. Auto je Passat B7 2011, 2.0 TDI 103kw, DSG DQ250 6 brzina.  Nedavno sam primjetio da isključivo iznad 40+ km/h  kada jače ubrzam, osjetim lagane vibracije cijelog prednjeg dijela auta, kao da ide lagano lievo-desno. Mislo sam da je do mjenjača ali uvjeren sam da nije. Normalno šalta, zamašnjak je ok, ne čuje se, redovno se sve servisira. Auto se vozi najviše u gradu, 220000km ima. Do sada je na ovjesu promjenjeno selen blokovi, balans štange na 110000km i kape amortizera na 200000km. Kada se otpusti gas, auto klizi i ništa se ne čuje dok sam usporava (koči se motorom) ili ako kočim kočnicama. Usporava ravnomjerno i ne baca na neku stranu. Pretpostavljam da je možda problem u nekom dijelu ovjesa. Poluosovina, ležaj kotača, možda je felga dobila, kaj vi mislite? Sva pomoć, sugestija dobro dođe ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slican manifest je kad jedan od unutarnjih zglobova ima lufta.... Pregledat ih svakako

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na savjetu! A tvoje mišljenje da je mozda ležaj kotača ili poluosovina? Kaze mehanicar koji ga je provozao da osjeti vibracije. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ležaj nebi trebao tad trest neg uvijek ....kao i poluosovina..... a tebi je samo pri ubrzavanju. Ubaci u p i u zraku lagano zakreći kotačem napred nazad i vidi koliko radi križ unutarnjeg zgloba.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dakle evo rezime… promjenili lijevu kraću poloosovinu. Uzeo sam SKF. Također je bilo vrijeme pa sam promjenio i selene te također i donji nosac motora od dva dijela. Sve smo prijašnje probleme riješili, glatko ubrzava i nista ne vibrira. No međutim. Kada ubacujem iz N u D ili iz N u R i naglo stisnem gas cuje se zvuk kao “klak” koji se prije nije cuo. Kaze mehanicar da se to čuje unutarnji dio poluosovine jer se mozda mast nije razradila i rasporedila. Rekao mi je da vozim tako par dana i da bi trebalo nestati. Jel to opasno? Ako se ne popravi i nestane zvuk onda je mozda do nove poluosovine. Kaj vi mislite? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dodatak:

Stavili ponovo nazad staru poloosovinu i nema tog “klak” zvuka. Tako da je problem u novoj poluosovini. E sad je pitanje dali uzeti opet SKF ili nešto drugo? Te ako se opet s drugom pojavi zvuk kaj onda? Kaze mehanicar da Moze novu napuniti sa masnoćom da se nebi onda smjela cuti. Kaj vi mislite?

Share this post


Link to post
Share on other sites
0