0
darko13

Pasat 8 Cudan zvuk

Recommended Posts

Pozdrav,

Pasat 8 2017 2.0 TDI cudan zvuk se pojavio u predjelu remena ili negdje pored cuje se samo kada u leru radi auto.  Identican zvuk kao na ovom videu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

stetoskop i trazit izvor.  Dok slusas daj nekome da ode u autu i uzastopno par puta brzo napumpa pedalu kocnice..... i javi dal se mjenja zvuk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedno jutro kad je bilo hladnije se čulo i meni kod prvog starta, ali je prestalo nakon minute. Zvuk je bio sličan cviljenje . Veliki servis napravljen možda niti 2000 kilometara sa "skupljim dijelovima". Fascinantno je da sam na Škodi octaviji sa istim motorom kao u sada u Passatu B8 imao takvo ružno  šrotanje u predjelu remena sve dok se motor ne zagrije i gdje sam po svim forumima čitao da su ih iz servisa uvjeravali da je to kao normalno. Iako zvuk sa Passata nema veza sa sličnošću zvuka Škode. Sad kad sam malo pojačao taj tvoj zvuk, čini mi se kao taj sa snimke. Probaj poslušati da li se čuje nakon što se malo zagrije, ne mora biti čak ni radna temperatura. Motor je bio 2.0 tdi 110 kW. Probaj također usporediti zvuk sa videima sa YouTube sa Octavia gdje su ljudi snimali.

 

 

Edited by Miroslav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam isti zvuk na Golf VII 2.0 TDI 150 skoro 5 godina. Odrađen pregled u ovlaštenom. Sve u granicama tolerancije. Kažu normalan zvuk. Napravljen veliki servis sa OEM dijelovima. Ništa nije promijenilo. Sve radi ali se i dalje to čuje. Čak bih rekao i jače nego prije. Nema problema osim lošeg zvuka. Odlučio sam se još pred par godina prestati nervirati i prihvatiti to, jer je auto bez greške 50tkm. Uz redovno i pedantno održavanje, naravno. Ja osobno mislim da zvuk dolazi iz alternatora, ali to nijedan majstor nije potvrdio.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
0