1 1
MS11

Felge - Passat B8

Recommended Posts

Bok, 

u potrazi sam za ljetnim setom felgi za Passata B8, trenutno je na 16ticama.

Nisam do sada nikad na prijašnjim vozilima mijenjao colažu i sl, pa mi treba par informacija/savjeta.

Sviđa mi se Pretoria 18 model, jer smatram da bi sa 19 dosta izgubio na udobnosti. No, koliko sam skužio Pretoria 18 model je uglavnom namijenjen Golfu. Imaju ET51 (7.5J), jel bi to pasalo na Passata? Original pretoria 19 za passata ima 8J i ET44. Za 18 felge gume svakako 235/45.. Dajte molim Vas mišljenja i iskustva sa tom razlikom u ET. Ima raznih kalkulatora na netu, gdje usporedno original 19 ET44 8J i original 18 ET51 7.5J s unutarnje strane imaju skoro pa identičnu dubinu, tako da smatram da ne bi nigdje strugalo? Samo kako to izgleda s vanjske strane? Zabrinut sam isključio što apsolutno nigdje ne mogu naći Passata koji ima bilo koju 18 ET51 felgu da vidim kako to izgleda u stvarnosti. Ima li netko od Vas forumaša?

I drugo pitanje, imate li direktnog iskustva sa zamjenskim felgama? Ili su preporuke zaobiči u širokom luku?

Pliz pomagajte :) Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledaj felge od Passata ili od Arteona. Sve si dobro rekao za Golfa, također Golf u 18" ima širinu kotača 7,5", dok je kod Passata i Arteona 8", felge od Golfa bi bile previše unutra, da li bi strugalo, ne znam, nisam probao.

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na mojem B8 su VW Monterey 18" 8J ET44 i pristaju mu super, možda ako se cilja na ono idealni fitment neki bi bilo još mrvu bolje da su prema van izbačene, no kaj se tiče samo felgi pristaju odlično uz taj auto. Gume naravno 235/45/R18.

VW Pretoria 18" imaju 7.5J i ET51 dakle prema internet kalkulatoru felga bi bila samo 3 mm bolje unutra što se tiče unutarnjeg ruba, no problem je što će o vanjski rub biti uvučeni unutra i to za 16 mm što će pokvariti izgled malo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uvucene felge se lako rijese distancama, tako da to nije problem. No po meni je vise problem sto 235 je mozda presiroko za 7.5J iako "napuhnuta" guma bolje cuva felgu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zanimljivo je da neki razmišljaju sa 16" prijeć na 18", a neki obrnuto... Ja recimo razmišljam prijeć na 16" sa 18" DARTFORD silver felgi 235/45... 

Imam i zimske 17" London felge 215/55 i ne smatram ih previše udobnim, a kad stavim ove 18" udobnost još dodatno padne... Da naravno da je daleko stabilniji na normalnim cestama kojih mi u RH imamo jako malo. Ja bi reko 60% loših i samo 40% dobrih cesta makar i to je optimistično rečeno. 

Općenito i iskreno govoreći meni moj Passat B8(obični, ali novi ovjes) nije naročito udobno vozilo kad dođe na loše ceste... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To nema veze sa dimenzijom felgi, najviše ima sa ovdjesom, koji je na Passatu malo tvrđi, i sa samim izborom guma... Ja sam na 235/45/18 i prije sam imao Sport Contact gumu, i prešao sam na Premium Contact, preporodio sam se... udobnije, je a na velikim brzinama imam potpunu kontrolu...

onako usput, ja imam sportski ovjes....

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1