1 1
master

golf VI + GTi, naletio na slike

Recommended Posts

na prvi pogled izgleda na W12 650PS koji je prestavit prosle godine na wörtersee

 

Da, skoro pa ista prednja maska. Meni izgleda fenomenalno.

 

Mozda da su felge za col vece ili da su napravili neki detalj na njima...

Share this post


Link to post
Share on other sites

jako dobro mi izgleda bez obzira na već viđene felge....i branik vuče na w12 golfa.....i ovaj gti će vjerovatno biti hit na tržištu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sicevi su mi prebolesni,a moglo se pretpostavit da će kopirat malo golfa w12-icu,ovako izgleda prva liga :palacg

Share this post


Link to post
Share on other sites

2ylwroo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon promocije Golfa VI GTI sa 2,0 litarskim agregatom od 210KS na Salonu automobila u Parizu, Volkswagen planira još snažnije varijante ovog modela.

 

Prema nezvaničnim informacijama, u planu su Golf GTI Plus, Golf GTD i Golf R42. Golf GTI Plus bi iz modifikovane verzije gore pomenutog 2,0 litarskog motora izvlačio do 270 konja (u paru sa sedmostepenim DSG menjačem sa duplim kvačilom i poogonom na sva četiri točka), čime bi praktično naslijedio dosadašnji Golf R32.

 

Za pogon novog Golfa GTD će prema istim izvorima biti zadužen common-rail dizelaš u verziji sa 125kW/170KS i 350 Nm obrtnog momenta, a kupcima će biti na raspolaganju od aprila sledeće godine. Nudiće se u kombinaciji sa šestpostepenim manuelnim ili DSG menjačem, dok će do 100 km/h ubrzavati za 8,2 sekunde.

 

Ova dva Golfa su tek uvod u ono najzanimljivije. Naime, u Volksweagenu navodno pripremaju i najsnažniji Golf R42, čija se pojavljivanje na tržištu može očekivati 2010. godine. Golf R42 (sa pogonom na sva četiri točka) bi trebalo da pod haubom krije 2,5 litarski twin-turbo petocilindraš (kakav će imati i budući Audi TT-RS i RS3) sa oko 350KS! Drugih detalja za sada nema, jedino se pominje da bi njegova proizvodnja trebalo da počne krajem 2009.

 

I na kraju i informacija da Volkswagen navodno planira da sedmu generaciju Golfa predstavi već 2012. godine.

 

 

 

c/p GFC.ba

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1