vrba_7

Member
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About vrba_7

 • Rank
  SDI

Profile info

 • Name
  Matija
 • Vehicle
  vw passat B8 2.0 TDI

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pozdrav, mali update slučaja. Prilikom spore vožnje po makadamu te prelaska preko neravnog dijela sa makadama na asfalt auto je toliko " zacuknuo " da se umalo ugasio, na instrumentnoj su se odmah upalile greške električne parkirne kočnice, tempomata, senzora pritiska guma, start/stop sistema, sve je nestalo čim sam upalio/ugasio auto. Auto je bio na dijagnostici u ovlaštenom, tamo navedeni kod greške se nije prikazao ali su mi preporučili da zamijenim razvodni ventil bregaste te kućište sa solenoidom . Na autu je zamijenjen ventil te kućište ( solenoid ) sa originalnim novim dijelovima, i dalje se isto dešava. Za svaki slučaj provjereni su i ostali dijelovi vvt sustava, faza zupčastog i sve je u redu no problem je i dalje prisutan. Interesantna stvar je da prilikom dijagnostike javljala se greška pomoćne električne pumpe br 3 te je zezao jedan od stražnjih parking senzora, bez da se išta popravljalo greške više nisu vidljive, parking senzori normalno rade. Je li moguće da ovaj problem uključujući i krivu dijagnostiku izaziva neki električni kvar, npr žica koja oksidira ili nešto slično? Druga teorija je da bi jedna od dizna mogla zezati no da ne bacam još više novaca na ovaj slučaj i nepotrebne dodatne dijagnostike htio bih pitati nekog od vas za mišljenje ili je li imao kakvih sličnih iskustva, svaka pomoć, savjet, komentar je dobrodošao budući da nema odgovora na ovu temu od strane forumaša. Hvala!
 2. Pozdrav, vrlo vjerojatno je problem u VVT ventilu ( greška kod 34100 ). Zna li netko tko u Varaždinu ili okolici tko ima potreban alat i znanje da bi zamijenio ventil?
 3. Pozdrav. Jeli se našlo rješenje u ovom slučaju?
 4. Pozdrav. Lažna nada, taman poveselih se da je problem riješen ista stvar se počela dešavati. Auto se ( barem meni ) jedno kratko vrijeme osjetno bolje vozio no bolje, možda je to moj subjektivni dojam no razlika se osjetila, sad opet po starom. Prilikom servisa pregledan je i očišćen MAF senzor te klapna gasa iz preventive no isključili smo da to radi probleme. Taj simptom " gutanja gasa " koji rezultira naglim zacukavanjem opisao bi kao da odjednom autom naletite na trenutni ali vrlo kratki ogroman otpor, kao što npr kod mimoilaženja s kamionom koji vozi u punoj brzini ili udar frontalnog vjetra, nešto kao da nestane kompresije laički rečeno. Ono šta sam primijetio je da se to dešava u jačoj mjeri ( ne svaki puta ) kada malo duže vrijeme vozite sporo npr u gradskoj vožnji i upotrebljavate minimum gasa u 2 ili 3 brzini te odjednom u drugoj brzini pritisnete više gasa, te u situaciji kada se vozite nekom srednjom brzinom npr 70-80, usporite npr za prelazak preko ležećeg ili oštećenja na cesti te opet ubrzate u 2 brzini s 20km/h na više. Također primijetio sam da taj problem se češće pojavljuje kada se auto sasvim ne ohladi, npr nakon vožnje od pola sata kad se auto ugasi i odstoji kojih 30 min pa opet vozi. Ostalo " čudno" ponašanje šta sam primijetio je da u 2 ili 3 brzini prilikom pada okretaja s 3000 na 2000 na način da samo pustim gas u vožnji osjeti se čudna vibracija na volanu koja dolazi od motora, ako u tom trenutku dam i malo gasa vibracija odmah nestane. Je li sad to povezano s glavnim problemom stvarno nemam pojima no svakako je vrijedno spomena ako pomaže u identifikaciji problema. Druga " čudna stvar" šta se danas desila, ako je slučajno povezana s postojećim problemom jest da prilikom pokretanja auto se nije odmah glatko upalio nego je na 2 sekunde trokirao kao da mu fali struje te mi se pojavilo upozorenje " error: start-stop system", ugasio sam i ponovno upalo auto ( bez problema ovaj put ) i greška je nestala. Eto ako itko ima ikakav koristan savjet i više bi mu bio nego zahvalan....
 5. Danas napravljen servis i zamijenjen senzor položaja bregaste. Za sada auto radi kako treba, nema gubitka snage u situacijama kada se to obično dešavalo, nadam se da je to bio razlog. Hvala svima na pomoći!
 6. Hvala na odgovorima! Interesantno je da je i meni na jednoj od dijagnostika pokazalo grešku senzora bregaste, isto kao i kod Miroslava zna se desiti da kod svakog 30-40 paljenja auto malo duže " zavergla " . Na servisu definitivno promjena senzora, ima li netko preporuku oko marke i cijene senzora te koliko je za promjenu istog potrebno vremena da me ne " ožene ". Inače sam iz Varaždina, ima netko preporuku za dobrog mehaničara za VW u gradu ili okolici ?
 7. Pozdrav svim članovima foruma. Budući da sam novi član na ovom forumu ne mogu otvoriti novu temu u odgovarajućoj rubrici pa se unaprijed ispričavam moderatoru te ga molim da temu premjesti kamo je potrebno. Vozim Passata B8 2.0 TDI 2015. godište ručni mjenjač, trenutno ima 195000 km. Prije cca 3 mjeseca mi se javio problem kojeg nisam uspio riješiti s mehaničarima pa se nadam da netko ima bilo kakvih iskustava i savjeta koji bi mi bilo od pomoći. Simptomi koji se javljaju su fantomski nagli trenutni veoma kratki gubitak snage, nije da se auto ugasi ili da naglo padnu okretaji nego kao da naglo zakočite motorom, isto povremeno dešava kod ubrzavanja u 2/3 brzini na oko 1800-2100 okretaja ili kod konstantne vožnje u 4/5/6 brzini ali u znatno slabijem intenzitetu. Zbog problema sam promijenio način vožnje te svako ubrzanje radim nježno i postepeno, primijetio sam da u nekim trenucima prije se dogodi fantomski pad snage i nagli trzaj gas na autu postaje trom te odaziv na gas nije kao inače, nakon trzaja odaziv na gas i ubrzanje vrati se u normalu. Nikakva greška motora nije zabilježena, dijagnostika ne pokazuje ništa aktivno, jedino što je u arhivi zabilježeno je greška na senzoru bregaste, mehaničari dižu ruke jer bi moglo biti svašta i ništa. Mislio sam da bi moglo biti gorivo ( tankao više od 10 godina sa svim autima na Petrolu, nikad ništa, nakon nastanka problema tankam na Shellu, ulio i Datacol misleći da bi moglo biti do goriva no ništa. Napravio sam veliki servis u 6 mj 2023, svi filteri su promijenjeni, od servisa pa do nastanka problema auto je prošao cca 8.000 km ( svaki dan vozim cca 90-100 km ) Nemam neko duboko mehaničko znanje što se tiče automobila pa bi mi svaki savjet i više nego dobrodošao. Hvala!