1 1
Maki98

Novi član koji ima problem sa Golfom :)

Recommended Posts

Pozdrav ljudi, zovem se Marko. Nadam se da će mi netko od vas uspjeti pomoći bar na neki način.

Tek sam nedavno kupio auto i već imam problem s njim u pitanju je Golf 7 2.0tdi 2013god.

Kupio sam Golfa prije 5 mjeseci i već sam prešao sa njim 11500km, kada sam ga kupio imao je 250000km na satu i uradjen veliki servis na 240000km, uglavnom da probam skratit priču sa problemom.

Sve češće u zadnje vrijeme mi izbaci rashladnu tekućinu na posudu nikad puno uvijek 0,2-0,5l, nekad upali lampicu da nedostaje ili čak ne upali, majstori mi kažu može biti termostat, može biti hladnjak EGR-a čak i vodena pumpa ali to sam isključio jer je rađen veliki servis mada nikad ne možes biti siguran. Uglavnom danas sam primjetio dok je klima radila i ugasio sam autu kao neko se šuštanje čuje otvaram haubu čujem neki zvuk kao da kuha gledam iza DPF-a crijevo koje ide u hladnjak kabine je bilo vrelo i u njemu je klobučalo kao da je uzavrela voda i crijevo nisam mogao dotaknuti kako je vrelo bilo, ali u tom trenutku nije izbacio na posudu i to je prestalo nakon par trenutaka. Temperatura vode mi je uvijek na 90° nikad nije prešla preko i to mi nije nikako jasno i ne događa se to uvijek npr. Nakon što predjem svakih 250-300km ali najčešće kad radi klima. Ne želim sve živo mjenjat kako mi govore jer izgleda nitko nije siguran šta bi točno moglo biti navodno može imati veze i sa regeneracijom nešto. I jeli on slučajno ima 2 termostata znam da to ima kod nekih Audia 2.0.

Pa evo ako je netko imao isti ili sličan problem da mi pokušate pomoći sa nekim savjetom.

Hvala.

Lp

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

posuda čista il je mutna kao kad je hrđa u sistemu? Grijanje grije ? Svi otvori i izlazi vreo zrak kad si na HI i vent eto bar na pola....?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posuda čista tekućina odnosno antifriz crvene boje sasvim oke, grijanje grije...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokusat uštekat dobru diagnostiku i odradit odzračivanje sistema.... A nova punmpa je sa solenoidom il je oldskul bez?  Da je egr hladnjak trebala bi teucina bit pozitivna na CO

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 1