0
dzoni

We Connect Plus pregled saobracajnih guzvi

Recommended Posts

Pozdrav, Imam paket We Connect Plus u kojem je ukljuceno i pregled saobracajnih guzvi u navigaciji. Da li iko zna pojasniti kako to radi jer je toliko precizan i tacan u realnom vremenu da je to nevjerovatno, kako dobija informacije? Je li moguce da multimedija ima izlaz na Internet preko njegove eSIM kartica i tako dobiva podatke? Multimedija je Discovery Pro 2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imas neke detalje na https://www.volkswagen.co.uk/en/connected-services/we-connect/all-services.html/__layer/layers/vx/vw_connect/online-traffic-and-destination-and-route-import-and-route-calculation/master.layer , u disclaimeru 😁

Ima eSim, ako imaš internet paket (ili probni period još nije istekao), koristi njega. Inače se spaja na mobilni kao WiFi hotspot i troši mobilni internet. Ne troši puno, 10MB na mjesec.

Basic stuff je uvijek free (popis na https://www.volkswagen.co.uk/en/connected-services/we-connect/all-services.html , Standard dio) tako preko WeConnect app vidiš status auta, možeš uključiti svjetla/trubu da skužiš gdje si izgubio auto i tako slično. Ako si na standard, onda ti taj status bude zadnji ažurirani (kad ugasiš/parkiraš auto), sa WeConnectPlus bi mogao imati trenutačni (neznam jer ne koristim plus).

 

Status gužvi i to vjerojatno troši od nekog providera, vjerojatno google, jer ima premalo auta na cesti da bi bio tako precizan.

 

Još ako si složiš AndroidAuto i Waze u pozadini, pa ti javlja na zvučnik "Ispred vas je prijavljena kamera za nadzor brzine", dobro dođe za nepoznate terene da se ne zaneseš ;-)

 

Edited by mknezic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wi-fi hotspot ne koristim, zato sam i postavio pitanje kako radi. Onda ocigledno radi preko eSIM i to ako imas We Connect Plus. Ali opet se postavlja pitanje kako taj eSIM radi u BiH a koristi stranog providera. Kad mi je WeConnet Plus istekao naravno izgubio sam sistem za saobracajne guzve i opet je proradio kada sam uplatio, ali mene zanima kako on radi dakle ostaje jedino preko eSIM-a. Sto se tice AndroidAuto-a, uzeo sam smart box i pustam preko Youtube-a muziku odlicna stvar. Ali kako da javlja to za kamere preko Waze-a? jel mora Waze aplikacija biti pokrenuta ili kako? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa da, Waze je pokrenut u pozadini, preko AndroidAuto, i onda prati što se dešava na cestama pa ak je netko prijavio životinju na cesti, ili policiju itd. kako to već Waze nudi, onda te lijepo upozori. Mobilni se automatski poveže na AndroidAuto, ne trebam ništa pokretati i samo ostavim da mi je Waze bio zadnji navigacijski app kojeg sam pokrenuo. Ako prebacim na google maps, ne bude javljao, mislim.

 

I naravno, AndroidAuto troši nešto baterije na mobilnom, ne previše al se osjeti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja sam zelio upravo da izbjegnem koristenj androidAuto-a na mobilnom , zato sam i uzeo android box. hocu da mi je mobilni u svakom trenutku slobodan. Tako da moram probat kako ce te Waze ponasat na AndroidBox-u, mislim da nece moci raditi u pozadini jer korisitm na njemu Youtube.

Share this post


Link to post
Share on other sites
0