dzoni

Član
  • Content Count

    420
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

dzoni last won the day on April 25

dzoni had the most liked content!

Community Reputation

18 Good

About dzoni

  • Rank
    GTI
  • Birthday 03/17/1987

Profilne informacije

  • Ime
    Dzoni
  • Vozilo
    VW CC

Recent Profile Visitors

2601 profile views
  1. dzoni

    Arteon 2021 ACC

    kako je na mom arteonu dostupan sluzbeno? vozilo kupljeno u BiH. nemojte pisati stvari koje ne znate. prepoznavanje znakova i predictive ACC nisu dostupni sluzbeno, lane assist i "obicni" ACC, su DOSTUPNI SLUZBENO DVA PUTA VEC PISEM ISTO
  2. dzoni

    Arteon 2021 ACC

    kako je moguce da ACC i lane assist nije aktivan za Bosnu? nemoguce. prepoznavanje znakova i ACC da regulise na osnovu znakova to ok da ne radi za BiH, ali "obicni" ACC i lane assist da ne rade za BiH to nema veze sa vezom. Jedino moze biti da nije omoguceno u kodiranju, ali to znaci da nece radit ni u EU niti u Bosni, dakle veze nema s tim.
  3. dzoni

    Dim na hladnom startu

    gumice ventila 90%. imao isti problem na istom motoru. rijeseno bez otvaranja motora, 50€ sa rukama i gumicama
  4. ne pise zato i pitam. zna li neko na koliko km se radi na gen5?
  5. kako da znam koja je gen? Vozilo je Arteon 2019.
  6. @AUTOFREAK, koji je interval u kilometrazi za zamjenu ulja u haldexu?
  7. dzoni

    Arteon malo gubi vodi

    ne nije regeneracija. imam DPF aplikaciju provjerio sam jer sam bio posumnjao u to. desava se bukvalno kad je vanjska temp visoka, vrlo vrlo cesto ostane upaljen nakon zavrsetka voznje. evo sad kad je hladnije ne pali ga nikad.
  8. dzoni

    Arteon malo gubi vodi

    sad kad rece motor se pregrijavao, primjetio sam da vrlo vrlo cesto pali ventilator kad se zavrsi voznja i to ono bruji na max (za razliku od prijasnjih 2.0 motora kada pali vantilator kad je bas bas vanjska temp visokoa i kad se bas pregrije, skoro da se i ne sjecam kad ga je palio na CC-u) . Npr ljeti napravim krug po gradu i kad zavrsim voznju ventilator jos odradi neko vrijeme. Mada temperatura vode je uvijek uredna na instument satu. Da li je to na ovom motoru normalno ponasanje?
  9. dzoni

    Arteon malo gubi vodi

    zar je moguce da je vodena pumpa na 15000km? Ako je na 15000km antifriz bio na skoro na minimumu pa po tome ispade da je fabircki dosao sa pokvarnom pumpom
  10. Pozdrav, Arteon 2.0 190ks 2020. godiste presao 23000km. Svakih 3000km izgubi 90ml antifriza. Dosipao sam originalnu antifriz iz ovlastenog. Da li neko zna razlog, auto je relativno nov po kilometrazi nije mi jasno kako je moguce da gubi vodi pa makar i u manjim kolicinama. Jos je pod garancijom ali prije nego sto prijavim zanimaju me misljenja. Takodjer, kad sam ga kupio sa 15000km antifriz je bio skoro na minimumu, pa sam dolijevanjem dosao do mjeranja da trosi tacno 90ml na 3000km.
  11. ja sam zelio upravo da izbjegnem koristenj androidAuto-a na mobilnom , zato sam i uzeo android box. hocu da mi je mobilni u svakom trenutku slobodan. Tako da moram probat kako ce te Waze ponasat na AndroidBox-u, mislim da nece moci raditi u pozadini jer korisitm na njemu Youtube.
  12. Wi-fi hotspot ne koristim, zato sam i postavio pitanje kako radi. Onda ocigledno radi preko eSIM i to ako imas We Connect Plus. Ali opet se postavlja pitanje kako taj eSIM radi u BiH a koristi stranog providera. Kad mi je WeConnet Plus istekao naravno izgubio sam sistem za saobracajne guzve i opet je proradio kada sam uplatio, ali mene zanima kako on radi dakle ostaje jedino preko eSIM-a. Sto se tice AndroidAuto-a, uzeo sam smart box i pustam preko Youtube-a muziku odlicna stvar. Ali kako da javlja to za kamere preko Waze-a? jel mora Waze aplikacija biti pokrenuta ili kako?
  13. Pozdrav, Imam paket We Connect Plus u kojem je ukljuceno i pregled saobracajnih guzvi u navigaciji. Da li iko zna pojasniti kako to radi jer je toliko precizan i tacan u realnom vremenu da je to nevjerovatno, kako dobija informacije? Je li moguce da multimedija ima izlaz na Internet preko njegove eSIM kartica i tako dobiva podatke? Multimedija je Discovery Pro 2.
  14. ne diraj nista dok ne crkne. preventivna zamjena je cisto bacanje para
  15. pozdrav, u prirucniku za Arteon 2020 pise da treba sipati adblue po normi ISO 22241-1. Zanima me, jel to svaki adblue koji se moze kupiti na benzinskoj ili gdje god ili se mora "paziti" bas da bude po ovoj specifikaciji?