0
bozic.hrvoje

EGR VENTIL

Recommended Posts

ekipa, zanima me da li je dobro zatvoriti EGR ventil na 1.9tdi motorima ( moj je iz 2007. godine, euro IV norma )? ( neki vele da, neki ne, pa me zanima i vaše mišljenje )

koje su prednosti zatvaranja, koji su nedostaci?

čitam po netu da se ne može zatvoriti samo mehanički, nego se mora i softwerski zatvarati? može li se softwerski zatvoriti potpuno ilisamo djelomično?

 

neki dan mi se upalila lampica koja izbacuje grešku u ispušnim plinovima i majstor veli da je problem egr ventil..probao ga je očistiti, ali se lampica ponovno upalila tako da ću morati staviti novoga pa me zanima da li je bolje staviti novoga ili jednostavno ovoga zatvoriti?

 

zanima me što je bolje napraviti kod tih novijih automobila?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isto i mene zanima na Passatu 3bg 130 hp. Majstor mi kaze da je isto bolje zatvoriti. E sad nije mi logično da tvornica VW vozila toliko godina pravi jednu te istu grešku pa se mora taj ventil zatvarati ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne radi to tvornica zato kaj je glupa nego zbog ekoloških uvjeta,a EGR kod auta ti j epribližno ko kad čovjek pojede i onda kad se isere dio toga mora pojest :rotfl:lol2 znači dio ispušnih plinova se vrati natra u usis...

kojem god autu se može zatvorit n ajednostavan način i bez toga da se pali cheek lampica bolje da se zatvori

Share this post


Link to post
Share on other sites

EGR je prožvakana tema

 

Novije je naj efikasnije software-ski i jedino kvalitetno odrađeno... naravno ako je mehanički EGR-a ispravan

Share this post


Link to post
Share on other sites
0