Jump to content
VW Club Croatia

tommek10

Član
 • Content Count

  932
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About tommek10

 • Rank
  GTI
 • Birthday 06/28/1984

Previous Fields

 • Ime
  tomislav
 • Auto
  bmw e46 323i; mk5 1.9 tdi

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  zagreb-otočac
 1. tommek10

  Svijetli lampica ABS i ESP

  Stavljen novi lezaj, stari je strunuo bio, pogotovo magnet. Ide promjer 30 kod mene, po broju šasije nudi dvije verzije i 30 i 32. Lampice ugašene ja sretan, lezaj je SNR.
 2. tommek10

  Svijetli lampica ABS i ESP

  Mislio sam narucivati iz njemačke preko ebay pa mi nije zgodno vraćati. Imaju neki od 30 i 32 promjera sad ovisi. Budem provjerio po broju šasije u tokić pa koji mi kažu budem naručio. Zadnji desni je bio bez popusta 800kn a nasao sam identične na ebayu po 400kn cca Imao sam dijagnostiku i javljalo mi je mehanicku grešku. Ali kako sam na drugoj strani već mijenjao lezaj zbog iste situacije ali skroz drugi simptomi, mislio sam da je do senzora. Nije mi bilo jasno kako se ugasi lampica mogu voziti par stotina km do trenutka kad se opet upali. Prvi put kad sam mijenjao lezaj radi magneta majstor mi je pokazao može se viditi kad se skine kociona celjust ne treba njega skidati. Ali kakvo je vrijeme i hladnoće velike nisam skidao ništa. Ima skf kartica neka kroz koji se gleda vidio sam i to. Danas sam ga vozio spojenog na dijagnostiku i na senzoru okretanja kotaca onom grafu gdje su četiri kotaca vidim "rupe" kad očita nulu. Tako da je do magneta sigurno. Svaka škola kosta ali sto bi.
 3. tommek10

  Svijetli lampica ABS i ESP

  Hvala, po tom broju mi baca golf 6,7. Naao sam na skf stranici samo me buni jer imaju dvije vrste za zadnji osovinu. https://www.vsm.skf.com/mt/en/search-parts?market=eu&hits=10&searcher=vsm-kits-pagination&tab=tab_1_automotive&offset=20&vehicleid=eu0002-18114&l=en VKBA 3656 Bearing 30x137x68 mm Flange Ø: 136,5 mm VKBA 3644 Bearing 32x137x69 mm: Flange Ø: 136,9 mm https://www.vsm.skf.com/mt/en/search-parts?market=eu&hits=10&searcher=vsm-kits-pagination&tab=tab_1_automotive&offset=10&vehicleid=eu0002-18114&l=en E sad koji od ta dva, kad unesem sve podatke od vozila nudi mi te dvije vrste za zadnji osovinu. I ti su dosta povoljniji.
 4. tommek10

  Svijetli lampica ABS i ESP

  Promjenio senzor ali na žalost nije do njega, ocito je magnet i moram lezaj mijenjati. Na drugoj strani sam imao simptome da odmah nakon 50 metara mi upali lampice. A sad sam vozio i po 100km tek onda upali, senzor BOSCH ode u vjetar 350kn. Ima tko kataloski broj za zadnji lezaj golf 5 1.9 tdi?
 5. Pa svejedno isključio ili ne kompresor se stalno vrti
 6. tommek10

  Svijetli lampica ABS i ESP

  Javlja mi se opet problem s kombinacijom abs esp lampicom ali ovaj put drugacije. Upale mi se u vožnji, ugasim vozilo, kad upalim sija samo abs kratko i ugasi se odmah kroz kratko vrijeme i onda sam napravio nekih 500km sve normalno dok su se opet upalile kasnije se opet ugase. Malo sam promatrao pale se kad snijeg pada i kad je mokro. Ne znam jeli moguće da je do kabla senzora abs-a slab kontakt ili sl. Magnet i lezaj nisu sigurno. Hladno je pa mi se trenutno ne da zezati s tim. Jeli imao tko sličnih problema?
 7. tommek10

  senzor vanjske temperature mk5

  Dali možda idu te zice u gateway pa iz njega informacije idu u sat?
 8. tommek10

  senzor vanjske temperature mk5

  Nisam mjerio otpor, kako sam promjenio instalaciju i dobio isto stao sam. Nisam to radio pa ni ne znam koje vrijednosti trebam dobiti, imam potenciometar ako može samo ukratko objasniti. Od zadnjeg dzeka u motoru zice ulaze u onaj snop sto ide u kabinu dalje ih gubim. Sto ne bi one trebale prije sata jos negdje ići?
 9. tommek10

  senzor vanjske temperature mk5

  I ja sam zakljucio da je do sata, moguce hladan lem na ploci pa gubi kontakt. Koliko je komplicirano skinuti sat i jeli moguce ga rastaviti do te mjere da se pregleda ploča i lemovi. Sto se tice drugog sata to bas i nije jednostavno radi imobilajzera i koja je procedura oko zamjene, vjerojatno je potrebno programiranje i sl. Ne znam jeli pametno kupovati drugi sat radi toga. Mislim to je za nekog glupost ali meni je saka u oko.
 10. tommek10

  senzor vanjske temperature mk5

  Dodjem pravom majstoru i sto da kažem? Laže mi senzor vanjske temperature... ja mislim da ovakav kvar nije imao nitko u povjesti. Isao sam sad na dijagnostiku na njoj mi pokazuje +6 A na satu -3 . Jedino sto sam nasao blizu temperaturi je displej da bacim na test( popali se sve moguce) i svaki put kad uključimo test i iskljucim temperatura se digne za pola stupnja i tako ponavljajući dodje do stvarnih 6 stupnjeva i drži. Iskljucim dijagnostiku, iskopcam je temperatura počne padati po pola stupnja do -3. Ajde sad budi normalan i reci neto.
 11. tommek10

  Metlice brisača

  Vrijeme je učinilo svoje... tek nakon 2 godine počinju raditi kako treba, jos 5 godina neka odrade i isplatiti će se 😊
 12. tommek10

  senzor vanjske temperature mk5

  Stavljen oem senzor novi i opet ne pokazuje kako treba. Znači nije do senzora, ima li u vcds-u kakvih parametara u vezi vanjske temperature? Ovo vise nisu istine majke mi
 13. tommek10

  Metlice brisača

  Moje BOSCH pisao sam ovdje su skripale prve dvije godine sad vise ne 😂😂
×