Petar_Kc

Član
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Petar_Kc

  1. Petar_Kc

    golf 6 gtd egr problem

    Ako ide EGR off onda bi bilo poželjno riješiti i DPF jer kao što je romano010 rekao imat ćeš problema i sa DPF-om, a kad se to već radi onda se napravi i remap ? Kad me zezao EGR imao sam opciju ili uzeti novi - u ovlaštenom su mi rekli cca 5000kn ili napraviti EGR i DPF off. Odabrao sam ovu drugu opciju i nije mi bilo žao. Postavljen je još bio i patch za Readiness fix tako da prilikom kontrole nije moglo biti uočeno da je išta rađeno po tom pitanju.
  2. VW Touran 2.0 tdi Comfortline 2012. god. 2012. god. 235200km, reg. do 1/2020. 1. vlasnik u Hr, kupljen 12/2015.g u De sa 137200km, Uredno održavan i servisiran, vožen uglavnom otvorenom cestom, potrošnja između 5.5 - 6L. 12000€ Cijena nije fixna. Za dodatne informacije može inbox ili na br: 095/6565-659 Više detalja na: https://www.njuskalo.hr/auti/vw-touran-2.0-tdi-oglas-29657648
  3. Danko, auto je prodan danas. Može lock
  4. Petar_Kc

    Manual za Touran 2013, 2.0, DSG

    Da, nisam ni ja uspio naći za skinuti PDF barem na engleskom, pa sam prošao kroz ovaj koji sam stavio. Na toj stranici postoji i servisni manual, a ovaj koji sam stavio je korisnički.
  5. Petar_Kc

    Manual za Touran 2013, 2.0, DSG

    Možda ti pomogne ovo: http://www.vwtouran.net/volkswagen_touran_owners_manual-1.html
  6. Petar_Kc

    Prodaja vozila iz usluge i linkovi

    Ako nekog zanima na prodaju je Golf 7 1.4tsi automatik. Auto je doslovno ko novi, nema nijedne crtice na sebi, redovno održavan prema planu održavanja i vozi ga stariji gospodin koji ga prodaje radi kupnje novog većeg vozila. Cijena bi se vjerojatno dala i korigirati. Link na oglas je u nastavku: https://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-vii-1.4-tsi-automatik-oglas-27325958
  7. Djelatnik mi je rekao da se ako se radi o Euro 6 motoru i ako svjetle sve lampice crveno da je to direktan pad i uopće ne rade eko test. Možda znadete nešto više od mene što znače te lampice, ali meni je svjetlila crveno prva lampica s lijeva, ostale su bile zelene. Nisam vršio nikakav pritisak na djelatnika, čovjek je radio svoj posao, a ja sam uredno pratio što se događa. Još mi je na kraju malo nariktao snop svjetala. Čini mi se da nisu toliko rigorozni (za sad) prema Euro 4 i Euro 5 motorima, ali već od Euro 6 mislim da više gledaju. Možda su još u fazi prilagodbe - nemam pojma. Uglavnom dogodine sam miran. Koliko sam primjetio za svaki auto kojeg pregledavaju imaju i neku digitalnu karticu koju nakon svake radnje i akcije očitavaju na nekakvom čitaču (provjera kočnica, provjera auta od ispod itd.) Tehnički obično obavljam sa ovim i još jednim kojega imamo u Đurđevcu jer mi je to najbliže i najpraktičnije.
  8. Evo samo da javim da sam jučer odradio tehnički i prošao sam bez problema sa mapiranim autom i egr i dpf off. Spajaju se na odb port, očitavaju nešt, ali mi lik nije znao objasniti što točno gledaju. Postoje tri lampice zelene/crvene. Meni je jedna lampica svjetlila crveno, a dvije zeleno, ali se djelatnik nije previše obazirao na to, samo je rekao da je očitana neka greška na motoru. Nakon toga je djelatnik odradio eko test gdje je srednje zacrnjenje bilo 0.01 tako da je auto prošao bez problema.
  9. Petar_Kc

    P0407 EGR Sensor B Circuit Low

    Slično je bilo i kod mene, samo što sam ja planirao redovno odraditi veliki i mali servis, ali onda je još uletio problem i sa EGR-om za kojeg su mi rekli da košta cca 5000kn što mi je u tom trenu bilo too much. Fino odradio EGR+DPF off i remap za upola manje i evo za sad nikakvih problema.
  10. Petar_Kc

    P0407 EGR Sensor B Circuit Low

    Ovo su zbilja korisne informacije jer imam tehnički baš sad početkom 1. mjeseca, a na autu je EGR i DPF off, pa ćemo vidjeti kako će proći. Hvala za info.
  11. Petar_Kc

    P0407 EGR Sensor B Circuit Low

    Ako ide EGR off, onda to veže i DPF jer je jedno sa drugim povezano. Opcija je ili novi EGR ili maknuti EGR i DPF i softverski riješiti što se mora riješiti. Čekam tehnički sad u 1. mjesecu da vidim kako će proći jer sam kod sebe isto maknuo obadvoje i napravio remap. Ili će proći sve ok ili ću j.... ježa
  12. Napisao sam u drugoj temi, ali ću i ovdje. Imam regu početkom 1. mjeseca, pa ću vam reči da li se spajaju preko ODB-a ili ne i kako će na kraju proći.
  13. Petar_Kc

    dpfi i eko test

    Tamo gdje on radi se nalazi i radiona sa serviserima koji taj dio odrađuju. Jednostavno pošalješ upit, pitaš što te zanima i tražiš ponudu, pa će ti oni odgovoriti što, kako i koliko sve to košta. Mislim da je to najjednostavnija opcija za tebe, ali se prvo moraš dogovoriti sam sa sobom da li ćeš ići u taj zahvat ili ne.
  14. Petar_Kc

    dpfi i eko test

    Odrađeno kod Muhe, egr + dpf off i remap sa 140 na 175ks i 390Nm.
  15. Petar_Kc

    dpfi i eko test

    Odlučio sam se za ovaj potez jer me počeo zezati EGR za kojeg su mi rekli u ovlaštenom 5000kn. Sa DPF-om još nisam imao problema, ali sam se ipak odlučio na EGR + DPF off i mapiranje. Nešto je drugačiji za voziti nego ranije, najviše se osjeti kod međuubrzanja i na otvorenoj cesti i autoputu gdje nekako lakše savladava brzinu od recimo 130kmh. Nisam osjetio da nešto drugačije i jače smrdi kada stoji u leru u odnosu dok je DPF bio gore što sam imao prilike u par navrata čuti. Zacrnjenja onako od oka nema, a potrošnja je možda malo i pala za nekih 0.2 - 0.3l po tanku. Sad mi se kreče oko 5.7-5.8l dok je ranije bila 6.0-6.1l. Za sada sam zadovoljan, a u 1. mjesecu ću vidjeti kako će proči tehnički.
  16. Petar_Kc

    dpfi i eko test

    Javit ću vam što će biti nakon 1.1.2019. :-) Imam taman tehnički početkom 1. mjeseca, a EGR i DPF su dolje već mjesec dana
  17. Petar_Kc

    RNS 510

    To nisu BMW karte, EAST i WEST su zadnje iz 2013. ili 2014.god za RNS510, a ove BMW se dijele na zapadnu, srednju i istočnu europu (barem ono što sam našao).
  18. Petar_Kc

    RNS 510

    A tu verziju imam na DVD-u, a jos imam i verziju za istocnu europu: HRV, Mađarska, Slovačka itd koju sam u zadnje vrijeme dosta koristio u Mađarskoj i radi bez problema, a i relativno je nova.
  19. Petar_Kc

    RNS 510

    I mene zanima koje su sve zemlje odnosno koje je područje pokriveno ovim BMW kartama?
  20. Petar_Kc

    Knjige vezane za VW

    To možda netko drugi zna. U autu imam manual na njemačkom, a na ovaj što sam linkao sam slučajno naletio.
  21. Petar_Kc

    Knjige vezane za VW

    Pogledaš ovdje ako ti odgovara: http://www.vwtouran.net/volkswagen_touran_owners_manual-1.html
  22. Petar_Kc

    Golf 6 - Vanjski retrovizor

    Ako nema toga u meniju jer možda zbilja u tvo MFD-u toga nema onda bi trebalo napraviti ovako, upravo sam našao u manualu: Synchronised mirror adjustment Turn the rotary knob to the driver position.Adjust the exterior mirror on the driver side. The front passenger exterior mirror will be adjusted at the same time (synchronised).If necessary, correct the settings for the right-hand mirror by moving the rotary knob when it is in the R position.
  23. Petar_Kc

    Golf 6 - Vanjski retrovizor

    Ima možda negdje u postavkama opcija da se istovremeno namještaju obadva retrovizora. Mislim da sam vidio tu opciju kod sebe pod postavkama. Pogledaj na ovom linku opis Convenience menija: http://www.vwtouran.net/convenience_sub_menu-30.html A ima nešto i ovdje: https://www.myturbodiesel.com/wiki/multifunction-display-mfi-or-mfd-faq-and-menu-settings-mk5-mk6/