mara-

Član
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mara-

  1. Pozdrav, Zanima me koju marku nosača motora bi preporučili za Golf 3 1.9 TDI? Imam to auto već 20 godina kod sebe, i nikad nisu mijenjani, do nedavno onaj prednji jer se dosta tresao motor pri gašenju. E sad često vibrira tabla. Mislio sam da i ostale zamjenim, jer kontam da su za tolike godine svi propali, ali majstor mi kaže da može biti samo još gore ako sve zamjenim, kao budu puno tvrdi. Ne znam ni šta je stavljeno sada za taj prednji, kontam pošto je starije auto da su nešto jefitno stavili, tipa Topran. Čitao sam da treba staviti hidraulične te nosače, ali opet se postavlja pitanje koje? Gledao sam na autodoc, recimo Meyle. Tu piše da oni imaju dva hidraulična i treći je gumeno-metalni, tako piše. Da li je Meyle dobar izbor ili ima nešto bolje?
  2. Stavljen Meyle, puuuno bolja situacija, sad je sve na mjestu. Prednji koji je inicijalno zamjenjen je bio JP Group, smeće od marke, i nije čudo što je tresao. Neko je takođe stavio jedan nosač pogrešno od benzinca, ko će znati kada, vjerovatno i prije mog vlasništva.
  3. Hm, čudno. Puno je 10 sekundi. To mi liči da ima negdje problem sa vakuumom, da pušta negdje. Jesi li probao poslije minus kleme da dotakneš plus? Jer ako je auto vidio sistem kao zaključan, neće se ponovo čuti pumpa kad joj daš signal da zaključa.
  4. Hej, izvini, ne posjećujem često forum. Radi kod mene centralno i sa suvozačeve brave, sva se vrata zaključaju.
  5. Hm, to je onda i fizički nešto neispravno sa bravom. Ključ očigledno ne okreće mehanizam unutra. Jer ključ i pipak rade isto. Rekao si da ti radi preko pipka. Znači nešto oko samog cilindra nije u redu. Moj ti je savjet da i to središ, jer ako zakaže centralno (kad ga središ), ostaćeš bez pristupa autu. A link mi neće, ne znam o čemu se radi.
  6. Mislim da je samo vozačka, iskreno, nisam nikad probao na suvozačkoj. A spusti li se tebi pipak? Zaključaju li se bar vozačeva vrata?
  7. mara-

    Golf 3 - molim savjet

    Pomoći ću koliko god budem mogao, dosta sam upoznao oko trojke u zadnje vrijeme, ugađujem sebi svu moguću opremu koja je išla u trojku a koju nemam.
  8. mara-

    Golf 3 - molim savjet

    Najbolje uzmi komad žice i zavuci unutra, do crveno crne žice. Onda dotakneš tom žicom masu i pumpa bi trebala da otključa. Dotakni plus recimo na akumulatoru i trebalo bi da zaključa.
  9. mara-

    Golf 3 - molim savjet

    Hm, nisam siguran da je trojka bila toliko napredna. Signalna žica je crno-crvena, na konektoru koji se vidi iznutra, konektor koji vodi u vrata. Druga odozdo. To treba prekontrolisati. Ona šalje signal pumpi da zaključa ostala vrata.
  10. mara-

    Golf 3 - molim savjet

    Ne mora značiti da je striktno do pumpe. Može biti do signala iz brave. Treba provjeriti u gumi vrata da nema neki prekid žica. Jer kada se brava zaključa ključem, vozačeva, ona šalje signal pumpi da zatvori ostale brave.
  11. Da dodam, ništa se ne treba čuti na davanje kontakta, kakve to veze ima sa centralnom pumpom? Ona se samo aktivira prilikom zaključavanja/otključavanja auta.
  12. Ja koliko sam mogao vidjeti, nisu pravili za trojku oznake motora 1Z.
  13. Rizikovaću i uzeti sve Meyle, jedino mi je to dobavljivo i jedino se ta marka čini najbolje što ima za trojku. Meyle ima dva nosača hidro, treći je guma, onaj kod mjenjača.
  14. I ovaj trenutni je nov, pa ne valja, zato i tražim šta bolje.
  15. Nema nažalost, ja ga ne mogu nigdje pronaći. Razmišljam da original uzmem, sa classic partsa. Koliko sam skontao, 1H0199609J je ovaj što sam sad promjenio, pa bar njega da sad ponovo promjenim i nadati se da će stati vibracije. Pitanje je šta se krije tu, ko ga pravi i kako to saznati, možda se može jeftinije proći.
  16. Pozdrav svima, Već dugo vremena imam vrlo čudno ponašanje centralnog zaključavanja. Ponekad kad zaključam, nakon 15-20 sekundi, pumpa ponovi rad, ponovo zaključa da tako kažem. Danas ugradim fabički prekidač u centralnu konzolu i napokon skontam šta se tu dešava. Izgleda da alarm ponovi zaključavanje jer nekad nema signal da se zaključao auto, iako jeste, alarm i dalje nekako vidi da nije. Jer isto mi se dešava sad sa prekidačem, zaključam, pokušam otključat, neće, jer mu nešto ukazuje da je i dalje otključan (iako nije), i onda ponovim zaključavanje na dugme, tek tad mogu ponovo otključat. Isto se dešava i sa otključavanjem preko dugmeta, nekad moram dva puta otključat da bi mogao zaključat. Da dodam da su vakuumi dobri, pumpa kratko radi i sve brave brzo reaguju pa smatram da nije do toga. Ima li neko ideju šta bi moglo biti? Šta autu daje signal da jeste zaključan odnosno otključan? Elektronika na pumpi?
  17. Jutros sam pogledao jednu staru bravu što imam i vidim da unutra ima prekidač. To mi ima najviše smisla, da zeza on ponekad u nekim vratima. Ali, kako skontati sad koja su vrata u pitanju?
  18. Pozdrav svima, Zanima me da li neko zna da li odgovara lijevi retrovizor sa Golfa 7 kojem je volan na desnoj strani na ovaj kojem je volan na lijevoj strani? Brat je nedavno zakačio i odvalio svoj na Golfu 7. I napravimo veliku grešku i kupimo neki aftermarket, smeće neviđeno, sav se raspao. Našli smo polovan, sa istim brojem žica na konektoru, čak i boja je ista, ali je volan na desnoj strani, pa se pitam ima li to veze? Da li bi taj retrovizor trebao da odgovara i fizički i što se tiče struje?
  19. Da ne otvaram novu temu. Da li važi isto i za Golfa 7? Mogu li staviti alu šarafe na čelične felge?
  20. Pozdrav svima, Ovih dana sam sa starim skidao tablu na Golfu 3 da bi klapne uradili jer je spužva propala. Sve smo sada složili, grijanje super, međutim imamo čudan problem sa usmjerivanjem koji nikako ne shvatam. Kada je okrenuto na hladno, svi smjerovi duvaju ekstra. Ali kada okrenemo na toplo, ona pozicija da duva pola noge pola lice uopšte ne izbacuje vazduh na noge, ponaša se potpuno isto kao da je okrenuto na lice, jer i na tom otvoru nema promjene. Ima li neko ideju šta bi mogao biti problem, da li smo nešto zeznuli sa sajlama na kutiji? Nije mi jasno kakve veze usmjerivanje zraka ima sa klapnom toplo/hladno? Da napomenem da auto ima klimu, nešto sam naletio na neke dijagrame da neki bez klime imaju četiri sajle, kod mene su tri. I dakle, problem je samo sa tom jednom pozicijom kada je okrenuto na toplo.
  21. Ma može ono ako direktno na noge, mene je bunilo ova opcija pomješano noge i lice. Probaću, ali eto, ima smisla da teže dopire vazduh kada ide preko killera. Usput, zna li neko iz kojeg razloga su ostavljene rupe na ovim klapnama? Zašto to nije napravljeno iz jednog komada, bez rupa?
  22. Samo da javim da ovo ispada da je OK. Provjerio sam kod strica na passatu približnog godišta i isto se ponaša. On smatra da je tako jer se zrak presumjeri preko malog kilera pa onda slabo dopire vazduh do nogu.
  23. Ali kako objašnjavate da dobro duva kada je prebačeno na hladno? Zašto uopšte to ima uticaja kada je toplo/hladno posebna klapna?