GTI-VR6-R32

Member
 • Content Count

  312
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

GTI-VR6-R32 last won the day on October 9 2019

GTI-VR6-R32 had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About GTI-VR6-R32

 • Rank
  GTI
 • Birthday 10/18/1980

Profile info

 • Name
  Jovica
 • Vehicle
  Golf 4
 • Location
  Gradiska
 • Spol
  Male

Recent Profile Visitors

610 profile views
 1. Tako je i kod mene i ja sam cistio geometriju,mjenjao n75 ali bas se osjeti da kasni turbo pogotovo kad ides uz neku starnu,iz druge kad presaltas u trecu i obrtaji padnu malo ispod 2000 i das gas i cekas 3-4 sekunda i tek onda povuce
 2. Kad je motor hladan pa krenem preko 1800 obrtaja i onda se cuje jedno kiliktanje, (bas se cuje) iz zone instrument table,i onda auto povuce,sta bi moglo biti,nekad kad se ne cuje taj klik auto nece da povuce od 1800 tek na 2100 povuce i onda se opet javi taj zvuk,
 3. Molim pomoc Naime jutros udjem u auto dodam kontakt i da upalim kad ono nista,ni da zavergla,mrtav skroz,velim aku otisao ,ali opet nemoguce ,izmjerim sa multimetrom napon 12.8v,elektropokretac uradjen nanovo,sve novo stavljeno,alternator prije mjesec dana uradjen,diode nove,regler,lezajevi, A do juce pali na pola kljuca na -10,nesto sam citao naime zna otici kabal sa cetkica el.pokretaca koji ide na automat,a skoro sam ga mjenjao.Da li bi stvarno moglo biti do toga.
 4. GTI-VR6-R32

  Zamajac Golf 4

  Da se zahvalim ,slusati i samo slusati zvuk i eto rezultata, hvala jos jednom
 5. GTI-VR6-R32

  Zamajac Golf 4

  Enigma rijesena konacno Sarafi su se odvrnuli nekim cudom na zastiti pa je tandrkalo po osovini i pravilo taj cudan zvuk,sad stegao sarafe oprao plastiku i drugo auto nema onog ruznog zvuka ma ja prezadovoljan.da mi je neko pricao ne bih mu vjerovao.
 6. GTI-VR6-R32

  Servo pumpa mk4

  Nije vezano za temu,da li mi moze neko reci gdje se nalazi senzor ulja na bregastoj osovini? golf 4 alh+
 7. Najbolje ces provjeriti ispravnost termostata ako se po ovom hladnom vremenu spustas niz brdo 3-4km ako ti pada temp. ne valja termostat,ako drzi na 90 sve je uredu. Tako je kod mene bilo,cim nizbrdo krenem tem. padne na 0. sve dok nisam promjenio termostat nisam ni imao radnu temp. sad je zakucano 90 stepeni golf 4 tdi
 8. GTI-VR6-R32

  VW Golf IV

  Rijesen problem,zamjenio diode alternatora i sad pali na pola kljuca,izgleda su mi vukle struju preko noci.
 9. GTI-VR6-R32

  Servo pumpa mk4

  googlao sam ali nista nisam nasao,samo od dvice i to imaju dvije slike gdje se nista ne vidi,to niko i ne pravi,kad se pokvari uzme i baci je i kupi novu za 140-200 dolara
 10. GTI-VR6-R32

  Servo pumpa mk4

  Ma sve normalno,nigdje ne pusta ulje,volan nije tezak,samo taj luft me buni
 11. GTI-VR6-R32

  Servo pumpa mk4

  Hvala puno sto si provjerio sad znam sta mi je ciniti Znaci otisli su mi lezajevi na servo pumpi,da li ko ima kako se rastavlja servo pumpa od golfa i mjenjaju lezajevi?
 12. GTI-VR6-R32

  Servo pumpa mk4

  Ajd moze
 13. GTI-VR6-R32

  Servo pumpa mk4

  Jesi skidao pk remen ili je bila na remenu? i kod mene nema lufta kad je na remenu,znaci sve kad je sastavljeno,ali kad je skinut remen onda ima lufta,ona kada je nategnuta na pk remenu tesko je odgonetnuti da li ima lufta,da li se moze mjenjati lezaj.
 14. GTI-VR6-R32

  Servo pumpa mk4

  Da li kod ikog na golfu 4 na servo pumpi tacnije remenica sama ima lufta lijevo-desno bas se osjeti pod rukom kada je pomjeram ili je to normalno?
 15. GTI-VR6-R32

  VW Golf IV

  Mozeli mi neko staviti dobar i detaljan video ili fotografije kako se pravilno remontuje starter,nesto sam sumnjicav oko njega,ja sam mislim da ga skinem i provjerim sta je elektricar uradio.