GTI-VR6-R32

Member
  • Content Count

    711
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

GTI-VR6-R32 last won the day on June 18

GTI-VR6-R32 had the most liked content!

Community Reputation

30 Excellent

About GTI-VR6-R32

  • Rank
    GTI
  • Birthday 10/18/1980

Profile info

  • Name
    Jovidža
  • Vehicle
    Golf 4 TDI 66KW+ 130 konja
  • Location
    Gradiska

Recent Profile Visitors

1267 profile views
  1. Tako sam i planirao, Uzeo Boschov maf senzor ovo je 2 maf u dvije godine ,javim sta je bilo uglavnom,naravno ako majstor otkrije sta je
  2. Jesam,malo bolje ide do 2000rpm a poslije toga koma ziva ,ali kad ustekam maf senzor nije to to, ne ide kako treba od 2000rpm pa do 4000,motor malo radi losije sa ustekanim senzorom,a nov senzor
  3. Nista nisam napravio,stavio novi senzor ali opet isto, auto ulazi u safe mode Cistio masu ispod aku. ali nije nista pomoglo,a dzek sam narucio iz ovlastenog cekam da mi stigne kroz koji dan. Auto baca gresku 17552 Mass air Flow sensor (G70) open or short To ground
  4. Ovih skoro mjesec dana mucim me greska za MAF senzor i auto ode u safe mod,svasta sam citao na internetu,raznim forumima i odlucio sam da pokusam to napraviti,prvo sto sam uradio jeste uzeo multimetar i ispitao dzek na MAF senzoru i dobar je,ali primjetio sam da je moj dzek u losem stanju,fali dosta onih plastika u koje ulaze oni pinovi iz MAF senzora,narucim novi dzek drugaciji,i to je bila kao neka mana na cetvorkama,uzeo neki novi koji se zakljucava,cekam da mi stigne iz ovlastenog. Cistio sam masu ispod aku. opet mi izbacuje gresku,kupio sam opet novi MAF senzor Bosch i nista nisam dobio opet auto ulazi u safe mode ,nadam se bar neko da zna u cemu je fora,da rijesim to. Hvala unaprijed Golf 4 ALH 01. god. Novi tip dzeka Stari dzek koji je na autu jos uvijek
  5. GTI-VR6-R32

    Gume

    Jeste, ali kako sam skontao ima lw31 I FIT + koji se pokazao odlicno na testovima,da li grijesim ne znam,ali evo ih na autu kupio sam ih ima 20 dana sigurno,odlicne na mokroj cesti ja se iznenadio pozitivno,cekam snijeg po cesti pa onda da vidim kakve su
  6. Bas me nece sa golfom uvijek neka sranja, ALH je vako, primjetio sam u poslednjih 10-tak dana da mi auto na nekih 2100-2200 okretaja i das mu gasa i nece da povuce odmah vec ima neki zastoj od 1-2 sekunde, zastuca jednostavno,kao da izgubi svu snagu i to se osjeti dobro ali poslije 2200 ide solidno,iskopcam maf nema nikakvih problema jedino sto nece da vuce,to mi se desava kad sam u 3 ili 4 stepenu prenosa u 4-oj to je najvise izrazeno,a u svim drugim obrtajima odmah povlaci bilo da je u niskim ili visokim preko 2500okr pa do 4000 . samo me to zeza tu bas zastuca na oko 2200okr.
  7. GTI-VR6-R32

    Kineticki zglob

    Uzeo Febi, ubrzo cu i desni mjenjati i dobro treba pripaziti kad popustas sarafe,jer je jedan saraf meni problem pravio tesko sam ga odvrnuo,navoj je bio pun prljavstine. Preporuka jedna naspricati dobro wd-om kad odvrces, kad skines sarafe i rupe ocistiti dobro
  8. GTI-VR6-R32

    VCDS - Sva pitanja i pomoc

    Da li se uz pomocu vcds-a moze provjeriti obrtaji alnesera i kako?
  9. GTI-VR6-R32

    Kineticki zglob

    Problem je rijesen, nosac motora zamjenjen lijevi je pravio problem i sad mir,donji nosac je zamjenjen prije tj dog bone,u planu je i desni da se zamjene,da ga jebem ne moze vise od 20 god, biti
  10. GTI-VR6-R32

    grijači zadnjeg stakla

    Poslao sam poruku Loctite BIH ali nema odgovora jos uvijek. Cijelu Gradisku sam prosa,i nigdje ne nadjeh.Vjerovatno da cu naruciti od Selene,vidis ja nisam uspio naci,moram da te castim sa cevapima ili po novom vasem mljevenicima 🤣 Hvalaa
  11. GTI-VR6-R32

    grijači zadnjeg stakla

    A hvala na postavljenim linkovima,ali imal to gdje u BIH uzet
  12. GTI-VR6-R32

    grijači zadnjeg stakla

    Pozzz Imam problema sa zadnjim grijacem stakla,otkrio sam uzrok sto ne grije , one niti na staklu su u prekidu,negdje sam procitao da ima da se kupi taj set za reparaciju grijaca stakla,i bacio se u potragu ali nista nisam nasao,da li neko zna gdje ima to kupiti u BIH?
  13. GTI-VR6-R32

    Laufenn LW31 zimske gume

    Uzeo laufenn,danas bila montaza,fino se ponasaju na kisi dobro drze u krivinama
  14. GTI-VR6-R32

    Laufenn LW31 zimske gume

    Jbg laufen je negdje zlatna sredina
  15. GTI-VR6-R32

    Laufenn LW31 zimske gume

    E ovo je tacno,sve je vise novijih auta sa tim gumama i to si upravu,ali i ta Sava i Tigar su 90 km po komadu pa je mala razlika u odnosu na Miselin ili Dunlop,pa ko voli nek izvoli sto bi se reklo