Miroslav

Član
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Miroslav

  1. Pozdrav svima, Passat b8, 2.0 tdi, 150 konja. Auto ima 220 tisuća prijedenih. Imam odredeni pad snage u području cca 1800 okretaja kad lagano ubrzavam, kao da na tim okretajima proguta gas na sekundu. Kad ga stisnem nema tog gubitka snage. Na dijagnostici nema grešaka, filteri su novi. Imam osjećaj da se to događa samo kad je auto zagrijan i najviše se osjeća u 2 brzini. Rijetko kad u 3, jedino osjetim da na tim okretajima u trećoj lagano prekida gas, skoro pa neprimjetno. Kazaljka se ponaša normalno, ne pomiče se. Jel ima tko iskustva sa takvim nečim? Baš sam nečim sličnim imao problema na focusu i sad me potrefi na Passatu...
  2. Nisam jer sam tu grešku tek sad zamijetio, a i zna se dogoditi sa vremena na vrijeme da kod paljenja auto duže vergla prije nego sastavi pa se kao posljedica tome javlja ta greška sa senzorom bregaste osovine (tako sam čitao na nekim stranim forumima). No budem vjerojatno ovih dana to napravio jer do sada nisam išao u tom smjeru.
  3. Eto, ja imam taj famozni problem di se također osjeti gubitak snage (lagani), takodjer se osjete neke vibracije/podrhtavanja/ trzanja kod laganog pritiska na gas cca 1800- 2100 okretaja. Ponekad mislim da su vibracije zbog nosača ili sl., ali u zadnje vrijeme mi se čini da su to više problemi sa gorivom/zrakom ili slično. Dakle ja to već godinu dana promatram, osluškujem i bilježim zapažanja kako bi probao pronaći smjer u kojem krenuti jer se danas nitko ne želi baviti sa tim vrstama istraživanja. Znači lud sam i zbog toga mi je Passat B8 postao najgori auto od svih kojih sam imao, a trebao je biti najbolji s obzirom na cijenu koštanja. Uglavnom zadnje zapažanje je sljedeće. Kad ujutro krenem na posao i stignem na odredište ostavim auto, nakon što krenem kući dignem ga na cca 90 km/h 5 brzina ili 4 nemojte me držati za riječ cca 2100 okretaja ili koliko već ima na tih 90 km/h. Auto trese naprijed-nazad, dakle podrhtava kao da kasni paljenje. Tipa kao da radi na 3 cilindra. Nije to cukanje jako, ali svaki vozač bi osjetio to treskanje. Jedina greška koja se javila na dijagnostici je greška povezana sa senzorom bregaste osovine, e sad da li je to povezano sa time ili je ta greška koja se javi jer nekad auto kod prvog paljenja zna dugo verglati dok ne upali ne znam...
  4. Moj nije dsg, običan 6 brzina Ja to nisam osjetio na većim brzinama. Jedino što osjetim kad lagano ubrzavam, ali ono jako nježno ubrzavam lagana podrhtavanja ili da nekad kod 1800 do 2000 okretaja kod tog laganog ubrzavanja "potone" na tren. Kad ga pričepim nema te zadrške. Kad vozim konstantnom brzinom na tim nekim okretajima zna u istom ritmu lagano trzati ili ova situacija sa laganim zaletavanjem. Kazaljke miruju na tim okretajima. Dakle nije ono klasično trzanje/cukanje. Najbolje bi opisao kao da nestaje goriva pa se malo guši. Jeste uspjeli služiti što je bilo na golfu?
  5. Moj nije dsg, običan 6 brzina
  6. Problem se nije riješio još uvijek. Za sada sam posjetio Damira (Muhu) i čovjek je jedini do sada koji se htio pozabaviti problemom. Za sada smo napravili update softwarea i stanje se malo popravilo. Naknadno smo softwarski maknuli egr i nije bilo poboljšanja. Za sad se vozim pa ćemo vidjeti što dalje. Uglavnom, netko nebi ni primijetio taj problem, ali sam ja malo picajzlast i to me smeta. Danas sam išao na vožnju od 150 kilometara i došao sam do saznanja da se na tom malom gasu kao zaletava motor pa onda imam oscilacije kao da se lagano gubi/vraća snaga, a isto tako se osjeti u 3 brzini lagano trzuckanje kad se vozi na istom gasu. Nekako me to navodi možda u krivom smjeru no sljedeće što ću provjeriti je pedalu gasa...
  7. Update problema gubitka snage. Naravno vrli serviseri, a posjetio sam 2 "premium" servisa me otkantavaju i ne žele se baviti problematikom pa dolazim do zaključka da problem moram sam riješiti. Naime skužio sam da se taj gubitk snage još više osjeti kod vožnje nizbrdo gdje je velika i dugačka nizbrdica pa se osjeća još više to ne primanje gasa, odnosno osjećaj da nestaje goriva. Da li postoji mogućnost da je na crijevima zraka popustilo pa onda usljed paljenja turbine ili nečeg sličnog dolazi do remećenja smjese goriva i zraka i on tada to radi, a za čudo ne pali nikakve greške?
  8. Jel postoji neki link?
  9. Ja bi probao napraviti taj test mada moram priznati da nisam baš dobro shvatio ono objašnjenje tih modova. Samo se moramo dogovoriti gdje i kada treba doći.
  10. Znači kroz neko vrijeme bi to trebalo biti direktnije, tipa upravljač i taj odziv na gas
  11. A ja sam mislio da te sport,evo, normal ja prebacujem na meniju. Kako to funkcionira?
  12. Miroslav

    Pasat 8 Cudan zvuk

    Jedno jutro kad je bilo hladnije se čulo i meni kod prvog starta, ali je prestalo nakon minute. Zvuk je bio sličan cviljenje . Veliki servis napravljen možda niti 2000 kilometara sa "skupljim dijelovima". Fascinantno je da sam na Škodi octaviji sa istim motorom kao u sada u Passatu B8 imao takvo ružno šrotanje u predjelu remena sve dok se motor ne zagrije i gdje sam po svim forumima čitao da su ih iz servisa uvjeravali da je to kao normalno. Iako zvuk sa Passata nema veza sa sličnošću zvuka Škode. Sad kad sam malo pojačao taj tvoj zvuk, čini mi se kao taj sa snimke. Probaj poslušati da li se čuje nakon što se malo zagrije, ne mora biti čak ni radna temperatura. Motor je bio 2.0 tdi 110 kW. Probaj također usporediti zvuk sa videima sa YouTube sa Octavia gdje su ljudi snimali.
  13. Ja bi to htio probati, di bi to mogao svičnuti pa da vidimo jel to igra ili ne?
  14. I mene zanima, a jesu ih udesili sa tim normama, filterima i senzorima. Ne možeš normalno popraviti auto.
  15. Mogao bi probati sa tim odazivom na gas. Tko se bavi tim kodiranjem? Jel se to može kodirati preko neke dijagnostike ili mora biti preko tog vcds a?
  16. U tome i je problem, greške nema. Mislio sam da je problem do softwara, na njemu je aktualna verzija. Preventivno sam ulio datacol i nije pomoglo.
  17. Pa recimo, kad ubrzavam lagano (lagano podižem okretaje), u drugoj brzini i dolazim do cca 1800 okretaja osjetim kao da u tom trenutku lagano potone (nije to klasično trzanje) već kao da dolazi do nestajanja goriva. Najsličniji osjećaj tome je kao neko usporenje na tu sekundu, kao da proguta dio gasa. Isto tako znam osjetiti kad vozim u tom području okretaja ( znači držim ga na tim okretajima ) da je nekako lijen. Čim jače pritisnem gas on hvata i ubrzava. Jednostavno se osjeti da ne ide onako glatko kako bi trebao.