MateV

Member
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

MateV last won the day on May 14

MateV had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

About MateV

 • Rank
  SDI
 • Birthday 10/22/2003

Profile info

 • Name
  MateV
 • Vehicle
  Golf 4

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MateV

  Problem sa klimom!

  A plin nikako, moraš ić kod majstora koji će ga izvadit (pa po tome znat koliko ga je bilo unutra), i onda po potrebi nadopunit. Inače ako je iznad pola nominalne količine je dovoljno plina da ukopča kompresor, čak i da hladi samo slabije. Ako imaš dosta plina onda se posavjetuješ s majstorom i ne vraćate plin nazad u auto nego promjeniš taj prekidač tlaka i onda se vraćaš da ti ga napuni. Inače taj proces vađenja pa vraćanja plina je 40-ak eura + razlika koliko ti plina fali, mislim da je 500g plina 50-ak eura. Kad su majstori prespajali kompresor direktno, jel klima hladila? Ako nije hladila je definitivno do plina, a ako je hladila još jedna mogućnost ti je relej modul ventilatora, mislim da je to ispod akumulatora i on po komandi pali ventilatore ali i kompresor klime.
 2. Pa staviš ga serijski s komadom žice s kojim radiš. Znači ako premaštaš termoprekidač staviš jednu žicu iz konektora na osigurač pa od osigurača nazad na konektor. Ista priča i ako testiraš ventilator, samo ideš od aku+ na osigurač pa s njega na vent., a minus spajaš direktno. Ne ugrađuješ ga u auto nego samo koristiš dok ispituješ, da nebi nešto pošlo po zlu pa završiš s istopljenom el. instalacijom ili tako nešto. Više u smislu "za svaki slučaj".
 3. MateV

  Problem sa klimom!

  Moguće da ne ukopčava kompresor zbog prekidača niskog tlaka plina. Ili nema plina ili je neispravan prekidač.
 4. Termoprekidač ti je baš na hladnjaku, s unutarnje strane na samom kraju. Znači gledaj ispod odnosno iznad priključaka od vode. Ventilatore, relej i el. Instalaciju testiraš tako da premostiš po dva pina na konektoru termoprekidača. Mislim da je na trojki isto kao i na četvorki da su dvobrzinski ventilatori, da prva brzina ide direktno preko prekidača, a druga ide preko releja ventilatora. Jedan pin ti je stalnih 12v koji spajaš na druga dva za prvu odnosno drugu brzinu. Ako ima klimu upališ klimu i kad vidiš da ukopča kompresor mora uključit i ventilatore unutar 15-ak sekundi. Ako ne ukopča kompresor (možda nema plina ili tako nešto) neće ukopčat niti ventilatore iako su ti možda ispravni. Kad tako nešto testiraš i spajaš žicama svakako to radi s privremenim osiguračem, ako se nešto krivo spoji da ne nastane još veći problem. 10A je dosta dobra vrijednost i može izdržat i 30-ak ampera kratkovremeno. Ako ti trebaju pinovi za ubacit u konektor možeš polomit stari pregoreni osigurač i uzet od njega kontakte..
 5. MateV

  Passar 2016god.R-line

  Ne, žao mi je. Eventualno bi neki autoelektričar mogao znat čovika kojem šalje takve slučajeve.
 6. MateV

  Passar 2016god.R-line

  Moras nac nekoga ko se bavi reparacijama tabli. Inace nova tabla, na ovim novijima mislim da samo ovlašteni može ukodirat ključeve.
 7. Mislim da ćeš najviše sreće imat na otpadu. Ili fb marketplace ljudi koji prodaju karambolirane u dijelove.
 8. Ne razumijem se baš u takve stvari, tu bi kolega Autofreak mogao puno bolje znat. Po meni ovako na slijepo vuče na karike i da je spreman za generalku. Koliko km ima?
 9. Za mjenjač, provjeri razinu ulja i umoči prst unutra da vidiš kakvo je ulje. Isto lako moguće da ga je netko prisilno pokušao ubacit u brzinu pa je uništilo sinkron, a tu onda nema pomoći be mjenjača dole pa na reparaciju (ili drugi s otpada). Za remen, inače se klinasti (onaj za alternator i klimu) i njegov natezač mijenjaju skupa s kompletom distribucije (onaj drugi zupčasti koji okreće bregastu), pumpom vode, i svim natezačima i rolicama. Pogledaj malo koji je servisni interval za to. Inače je nekakvo nepisano pravilo (bez obzira na marku i motor) 5-6 god ili 100-120 tisuća, s tim da prva zamjena ima nešto veći interval.
 10. MateV

  Gume

  Te contijeve preporučam. Kod mene su PC6 i stvarno sam zadovoljan s njima, po suhom drže ko lude, po mokrom isto dobro osim ako nije izlizan asfalt. Čak i po mećavi i laganoj poledici kroz Gorski kotar kad sam u 11. mjesecu išao do Zagreba. Jedino neznam koliko se brzo troše. Kad sam kupio auto izgledale su ko nove, mislim da nisu imale niti 10 tisuća, u međuvremenu sam ja nabio još 10 tisuća na njih i uskoro su za mijenjanje. Nekako mi je to kratko očekivao sam više nekako 30-ak tisuća od njih, ali opet neznam koliko ih je prošli vlasnik dugo vozio, tako da ne mogu reć.
 11. MateV

  Golf 7 Tdi gubi gas

  Probaj očistit MAF
 12. 16.5 ili 17 ti je isto (samo neki proizvođači zaokružuju) i oni ti idu i naprijed i nazad. Samo nisam siguran ali mislim da treba nekakav odstojnik da se zvučnik odmakne od vrata i približi oplati.
 13. E to ti neznam, moraš ga spojit pa isprobat.
 14. Dqkle, može ti bit ili do tog senzora brzine ili do table. To ćeš najbolje znat tako da ga spojiš na dijagnostiku. Senzor testiraš tako da staviš da ti pokazuje live data od brzine i s nekim provoziš auto. Ako je brzina otprilike po tvom osjećaju točna, senzor ti je ispravan (pokazuje ti ili točnu brzinu ili 0, neće pokazivati netočne vrijednosti). Taj senzor ti se fizički nalazi na mjenjaču, dakle on je pričvršćen izvana i ulazi unutra. Možeš ga normalno izvadit, samo prilikom vraćanja pripazi da ne uništiš brtveni prsten jer bi ti moglo curit ulje iz mjenjača i pripazi da ti nešto ne upadne unutra. Sami pokazivač na tabli testiraš tako da napraviš output test, tj. da ti tabla testira sve lampice i kazaljke koje ima. Kad dođe do brzinomjera ti napravi krug od 0 do max pa na 100 km/h. To za dijagnostiku pretpostavljam da nemaš, ali sigurno imaš neki laptop pa makar i stari, stoga ti je moja preporuka da kupiš neki kabel za dijagnostiku s ebaya (traži vag 409.1 kkl) i koritiš ga s vcds-liteom. Imaš po internetu crackiranih verzija, ako ne nađeš imam ja pa ću ti poslat. Nije pravi vcds ali na trojki i četvorki i za tvoje osnovne potrebe nećeš niti primjetit razliku da nije prava verzija. Inače kabeli su ti oko 10-20€ i rade za sve iz vag grupe do otprilike 2003.-05. g. (ovisi o modelu). Ako ne želiš nabavljat dijagnostiku i samo ovo želiš riješit onda ćeš morat probat nešto mijenjat. Počni prvo sa senzorom jer je jeftiniji, a ako ne bude radilo mijenjaj tablu. Na trojci mislim da nema immobilizera tako da drugu tablu možeš samo spojit, samo moraš pazit na kilometražu koju ti prikazuje da nebiš pokupio kaznu idući put na tehničkom.
 15. Da, gradska voznja je problem za bilo kakvog dizela a pogotovo za novog dizela s dpf-om. Kad su ti to na servisu radili force regeneraciju i koliko kilometara dnevno radiš? Inače kad vidiš da on sam radi regeneraciju (okretaji u leru se dignu na 1000) nemoj ga gasit nego ga pusti dok ne završi.