VW_GTD23

Member
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

VW_GTD23 last won the day on April 28

VW_GTD23 had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About VW_GTD23

 • Rank
  SDI
 • Birthday 10/14/1989

Profile info

 • Name
  Marko
 • Vehicle
  GOLF GTD
 • Location
  Banjaluka

Recent Profile Visitors

850 profile views
 1. VW_GTD23

  Poliranje plastike sata golf mk6

  I ja sam probavao sa SONAX a i sa 3M pastama i mislim da je SONAX Headlight Polish imala najviše efekta jer 3M zeleni čep uopšte nije namjenjen za plastiku dok ova Sonax-ova jeste. Samo zaboravio sam napomenuti kada bih lakirao 2k lakom vjerovatno bih poslije lakiranja morao ponovo malo ispolirati i obrusiti jer samo tako će lak biti idealno ravan. Ali ponovo prilikom brisanja ogrebotine ostaju i na laku pa zato mislim da je folija definitivno najbolje riješenje. Samo staviti foliju i ako se izgrebe mada piše da je otporna na grebanje, skinem je i zalijepim drugu bez skidanja sata. Mislim da je tako najbolje i najjednostavnije.
 2. VW_GTD23

  Poliranje plastike sata golf mk6

  Pa dobro i ja sam koristio SONAX Headlight Polish pastu koja je koristi za farove. Ja sam zadovoljan sa ovim, bolje je nego što je bilo mada uvijek može bolje od boljeg Ja ne znam sa čim više da probam polirati jer sam gotovo sve isprobao. Pa eto ako ti nije problem okači par slika da vidimo kako je ispalo
 3. VW_GTD23

  Poliranje plastike sata golf mk6

  Pa ne bi se trebao guliti ali se ipak dešavalo da se guli to može biti i do kvaliteta laka. To bih radio jedino u komori i sa kompresorom a sa sprejem ne bih pokušavao sigurno. Jer da lakiram sa njim pitanje je kako će ispasti. Ma čini ti se i folija će dosta toga zatvoriti kao što zatvori i ogrebotine na displeju od smartphone-a. Probaj pa se uvjeri. A ja foliju mogu uvijek odlijepiti bez problema a 2k lak stvarno ne znam kako ću skinuti bez većih poslijedica. Ako ti nije problem da li bi mogao okačiti par slika da vidimo kako je ispalo i šta si koristio za poliranje?
 4. VW_GTD23

  Poliranje plastike sata golf mk6

  Hah pa nigdje nisam ni napisao da je savršeno već sam samo rekao da je bolje nego što je bilo. Jbg slažem se da poliranje nije za svakoga a pogotove za one što hoće naprave bolje pa na kraju ispadne jos mnogo gore Realno, zar nije bolje nego prije? Eto imaš gore sliku OEM sata od auta koje je bukvalno novo i crtice se itekako vide a sat je farbički. Samo da još napomenem ugao slikanja je veoma bitan dok se na ovoj slici kod mene skoro ništa i ne vidi Ma pusti 2k lakiranje to ne bih uradio ni u ludilu, to su sve proizvodi na bazi bezbojnog laka koji im daje kao neki sjaj. Radili su i to mnogi, dešavalo se da se boja počne guliti pa izgleda još mongo gore. A da lakiram sa tim, čitav sat bih morao ponovo razvaliti mada i meni bi ispalo još bolje da sam ispolirao i unutrašnju stranu ali neću da sve rastavljam ponovo. Jedino riješenje koje bih ja uradio i mislim da je definitivno najbolje jer ne moram ponovo razvaljivati čitav sat je ljepljenje transparentne folije koja služi kao zaštita. Ona će sigurno zatvoriti sve mikro ogrebotine i trebalo bi da bude savršeno A to ću i uraditi 99% posto!
 5. VW_GTD23

  LED zarulje

  Ja da ugrađujem uzimao bih samo te što idu direktno bez adaptera, ne bih se petlajo sa adapterima i dodatnim učvršćivanjima. Što se greške tiče to bi se moglo kodirati preko VCDS-a a za ometanje radia stvarno ne znam. Nigdje nisam vidio da se neko žalio zbog toga kod mk7 i novih mk6 izgleda da je to samo problem kod mk6 2009-2010 godište. Ja sam mislio sebi ugrađivati te H7 LED ali sve više posustajem i misim da bi pametnije bilo da kupim nešto ovako jer su brendirane LED CANBUS veoma skupe Kad već pričamo o svjetlima, šta si stavio u maglenke i na pozicije?
 6. VW_GTD23

  Poliranje plastike sata golf mk6

  Bio sam zaboravio na ovu temu ali uglavnom uspio sam i moglo bi se reci da sam zadovoljan dosta je bolje nego prije. Jeste da je ovo dosta komplikovan posao ali vrijedio ga je raditi... Ipak razlika je drsaticna
 7. VW_GTD23

  LED zarulje

  Taj problem je izgleda samo kod Golfa 6 2009 i 2010 godište. Kako si ih uspio ubaciti kada ne odgovaraju u fabričko kućište? Stavio si adaptere?
 8. VW_GTD23

  LED zarulje

  Koje ti je Golf godište? Imaju i ove koje se samo okrenu ali piše da ne odgovaraju na 2009 i 2010 godište... Ako ove što ne javljaju grešku nisu one što se okrenu kako si ih spojio u faru jer na slici nemaju to fabričko ležište gdje se samo ubace i okrenu? https://www.aliexpress.com/item/32979620592.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2cfc4d8dLorz0y&algo_pvid=7d5bfcde-71c4-443d-b9a4-12a0c0e4c011&algo_expid=7d5bfcde-71c4-443d-b9a4-12a0c0e4c011-1&btsid=0ab50f4915901862067784366ed702&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
 9. VW_GTD23

  VW Paadat b8 felge 20

  Mada ni za 17-ke nisam 100% siguran i tu mora da se pazi malo 🤣🤣 Dešavalo se da i one pucaju a tek da ne pričamo o 18,19 i 20 zoll felugama...
 10. VW_GTD23

  VW Paadat b8 felge 20

  Jbg, ne može da izgleda lijepo a da nema nikakvih loših poslijedica baš zbog te ljepote. Ne znam kakvi su putevi kod vas u HR ali za ove naše ruralne puteve u BiH 17 su maksimala
 11. VW_GTD23

  LED zarulje

  Koje si tačno kineske stavio ako može link? Jer sam čuo iako je na nekima H7 pisalo canbus prijavljivale su grešku i dalje na golfu 6.
 12. VW_GTD23

  Poliranje plastike sata golf mk6

  Ne znam da li je to uopšte moguće jer većina vaših trgovaca prodaje robu samo unutar HR a i da sam naučio kasnilo bi sigurno zbog korone. Ja sam koristio SONAX headlight polish a i PlastX se koristi za farove tako da ne vjerujem da bih išta dobio sa tim PlastX-om.
 13. VW_GTD23

  Poliranje plastike sata golf mk6

  Vjeruj mi da nije ni meni, vjerovatno sam ja slučajno zagrebao kada sam razvaljivao sat a možda i nisam
 14. VW_GTD23

  Poliranje plastike sata golf mk6

  Moguće da je na kraju koristio vosak zbog sjaja a prije toga je vjerovano prešao sa više polir pasta. Inače lik se bavi profesionalno poliranjem i iz Osijeka je možda neko od vas zna o kome je riječ!
 15. VW_GTD23

  Poliranje plastike sata golf mk6

  Nema šta ali baš super Samo pitanje je šta je koristio? Vjerovatno više nekakvih polir pasta različite gruboće...