0
marcusmarcus

Problem sa kvačilom

Recommended Posts

Molim pomoć

VW Polo 1.0 TSI (110 ks) star manje od godinu dana, 44 000 km na satu. Pojavio mi se problem sa kvačilom. Naime, kad je auto u brzini i stisnem kvačilo jako polako, pedala bez ikakvog otpora propadne skoro do poda, tek 1-2 cm iznad poda odvoji dovoljno da uspijem izbacit iz brzine. Ako kvacilo stisnem normalnom brzinom, nema problema, odvoji gdje i uvijek i pedala nije mekana.  Osim toga, vec dulje vrijeme auto lagano trza kad ubrzavam iz niskih okretaja u višim brzinama, ali nisam siguran da je to povezano. Kvačilo inače ne proklizava ni u kojoj brzini ni pod punim gasom.

Jamstvo imam, narucio se u ovlasteni iduci tj, al zabrinut sam o cemu se radi (i hoce li mi priznat jamstvo) i jel se mogu tako vozit u međuvremenu. Ima nekih postova na stranim forumima o pregorenom kvačilu i nisu im jamstvo priznavali, iako se ljudi kunu da nije njihova greška. Nadam se da mene ne čeka isti scenarij.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rjesit ce jamstvo iako jos nema (TPI) od tvornice. Ja sam ih u tjedan dana 2 kom imao s istim problemom.....bas da propadne skroz kad se pedala jako polako stisce....dakle....kad se stisce kako je nebi trebalo stiskat :) Jedan auto je kamiq skoda a drugi polo.

Rjesenje je nov cilindar na pedali....

Share this post


Link to post
Share on other sites

E super, hvala ti. Malo sam se prepao na trenutak jer je tesko dobit termin za popravak, a planiram zapalit na more. Al koliko vidim, problem se ne pogorsava pa mogu normalno vozit valjda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svakako reklamiraj i nek garancija pokrije. Obavezno im pokazi uvjete kad se to dogadja

Share this post


Link to post
Share on other sites
0