2 2
Goran27

Golf 7, 1.6TDI, 77kW, 2013. godište

Recommended Posts

Pozdrav ekipa,

Od nedavno sam postao vlasnik automobila iz naslova Golf 7, 1.6TDI, 77kW, 2013. godište DSG(7 brzina), od kad su niske temperature krenule imam sljedeći slučaj s automobilom :

Kada ga upalim motor malo treska, u vožnji ništa samo kad stojim u mjestu bio u brzini ili ne isto treska, čim se temperatura mrdne milimetar na kazaljci treskanje prestane i sve je super onda se motor u mjestu ni ne osjeti da radi kamo li da treska. Ovo mi se desi samo kad ga prvi put upalim, znači ne vozim ga po dan ili dva kad upalim to mi se desi i onda svako sljedeće paljenje je normalno bez tog treskanja. Treskanje je slabije ali primjetno i živcira me.

Rađen je servis pri kupnji(u ovlaštenom) i bio mi je riknuo jedan grijač te sam mijenjao sve 4 jer je automobil  pod garancijom prodavača i on je zamijenuo grijače, jel moguće da je stavio neke loše grijače ili je nešto drugo u pitanju?

Lijep pozdrav svima.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vjv kako je hladan pa zato ima malo nemirniji rad i to spada pod normalno. Grijac ako nevalja pokazat ce gresku na diagnostici... a prodavac ako je mjenajo sva 4... svaka mu cast...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li kvalitet grijača utječe? Majstor kod kog sam mijenjao grijače rekao je da je taj prodavač uzeo neke "hamelj" tj. neke desetog branda kao te kad se mijenjaju tu idu bosch ili neki kvalitetniji, pa kontam da nije možda i zbog toga, svakako hvala na odgovoru vidjet će se kad dođe toplije vrijeme. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zbilja ne znam što bi se išao glupirati oko grijača, pa Bosch je cca 130kn jedan, a neki lijevi je vjerojatno 110kn... Moguće da je stavio Hella, ako je na H... Svaka mu čast ako je zamjenio i grijač sa senzorom, taj je cca 1000kn...

Grijač kao grijač, mislim da ne bi trebalo raditi probleme ako nije Bosch, Beru, NGK...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da mu nije do grijaca vec klasika za grublji rad vw-a.... Grijac svakao negrije dok motor radi.. samo prije opalenja... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promijenjena benziska crpka sad je sve uredu... tj.ocigledno je do goriva bilo :)

Edited by Goran27

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidim da kolega ima sličan problem, i sitio sam se da sam jučer na cca 15 ltr ulio 200kn na nekoj mračnoj i zastarjeloj ininoj na Lučkom i doša sam prid Split na rezervi.

A danas sam natanka pun tank + neki aditiv od 200kn.

Znači, dignem okretaje na 850-900 i tad je potrošnja na leru 0,6 i tad ništa ne trese.

Ispod je tema koju sam otvorio

Pozdrav, novi sam član i molio bih razumijevanje ako pitam na pogrešnom mistu.

 

Posta sam "ponosni" vlasnik golfa 7 variant 1.6tdi dsg 166.000km.

 

E sad, u ler motor radi na cca 770-780 okretaja a potošnja stoji na 0,4l i nekad se počne motor tresti, dam malo gasa i dignem okretaje na 850-900 i trešnja prestaje ili samo pustim kočnicu al čim padnu okretaji opet se počne tresti i baš je neugodno u autu. Naša sam nešto na forumu da upalim klimu pa da se dignu okretaji al meni kad upalim klimu okretaji ostanu isti.

 

Koliki okretaji tribaju biti na leru?Dal se mogu okretaji podignit da je minimum na 850-900 i ko to radi u Splitu?

 

Krenio bi prvo od okretaja pa onda prema gorim stvarima poput dizna i zamašnjaka.

 

Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 2