đumbir

Member
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

đumbir last won the day on November 2 2019

đumbir had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About đumbir

 • Rank
  SDI
 • Birthday 11/30/1979

Profile info

 • Name
  Ivan
 • Vehicle
  Golf MK5
 • Location
  Zagreb
 • Spol
  Male

Recent Profile Visitors

1245 profile views
 1. đumbir

  Filteri - anketa / rasprava

  Koristi li ih tko i ima li iskustva sa JC Premium filterima? Poljski brend (inter cars)
 2. đumbir

  Mapiranje

  Znači BKC je 'siguran' za mapu?
 3. đumbir

  Mapiranje

  Što se obično najprije potroši nakon mapiranja? Jasno je da to sve ovisi o stanju i kilometraži auta, no zanimaju me iskustva...da li je to turbo, kuplung, nosači motora ili nešto drugo...? @firepitanje za tebe, koja oznaka 1.9 motora iz vag generacije 2005-2009 se najbolje pokazala sa mapom?
 4. Safe mode definitivno, prvo dijagnostika da se vidi u čemu je problem. Vjerujem da ti neka žica gubi kontakt, kod mene je konkretno bio map senzor, tj. njegova žica. Javi što kaže dijagnoza
 5. đumbir

  Passat B6 problemi

  Imam hot start fix mapu već 3-4 godine, da li itko zna može li ista naštetiti motoru ili nekim dijelovima? Pitam iz razlog što mi se čini da zadnjih godinu dana, kad je motor vrel, prejako se trzne kad upali, baš se osjeti da je dobio puno goriva, a kad sam stavio tu mapu gore nije se tako stresao kod toplog paljenja... Kako je kod ostalih koji imate tu mapu?
 6. đumbir

  Golf 5 1.9 rashladni sistem

  Je u pravu si, to je samo za grijanje, referirao sam se na post gorana
 7. đumbir

  Golf 5 1.9 rashladni sistem

  Ne treba prodat golfa, golf 5 ima isti grijač, naravno ovisno o opremi, zove se z35 element heater. Mislim da se može i retrofitat, jedina mana je što rikne brzo, kod mene je davno riknuo, a ne vadi se baš jednostavno (treba tablu vadit)
 8. Ispitivanje, obrada, gumice i vodilice ventila, piksiranje dosjeda dizni - 1800kn Gumice dizni, brtva glave, sarafi glave, brtva ispuha i usisa, brtva tandem pumpe, leteci lezajevi, brtva poklopca ventila, semering + jos neke sitne brtvice - 1700kn Sve brtve su elring, sarafi takoder
 9. Samo da javim, riješena je glava, nema više simptoma. Hvala svima na savjetima. 😁
 10. @Xmanhvala na upozorenju, odlučio sam glavu nositi kod Očića, no trenutno moram sve pauzirati zbog drugih problema @mur3633odradit ću i piksiranje, da li to podrazumijeva da odmah stavljaju i nove gumice dizni ili je to potrebno napomenuti? sjećaš li se cijene oem dihtunga i šarafa? Pitanje za sve, da li ići na oem dihtung i šarafe ili uzeti elring ili v.reinz?
 11. đumbir

  Instalacija maglenki MK5

  Trebao bi ti skinuti pdf dokument
 12. đumbir

  Instalacija maglenki MK5

  Pogledaj ovdje - https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwju7e_j88XsAhWI-ioKHblcCfMQFjAEegQIAxAC&url=http%3A%2F%2Fwww.geogob.net%2Fvw%2Ffog_install_ver1_rev1.pdf&usg=AOvVaw1BqBc-LJU1cVGAIwXpdyEC Detaljno je sve opisano, na prvu, čini mi se da je tu i viška žica...ali ne mora značit.
 13. Dečki hvala na savjetima. Ako netko ima dobru preporuku majstora za strojnu obradu i ispitivanje, slobodno neka napiše. Ne treba striktno biti Zagreb.
 14. Uff..nadam se da nije pukla toliko da se ne da popraviti...inače oznaka motora je BKC ako nešto znači? Da, voda ključa kad otvorim čep. Da li savjetujete još nešto što bi bilo pametno zamijeniti? Uz naravno nove šarafe i dihtung. @projektilski gdje si ti nosio glavu na ispitivanje? Ima li tko kakvu preporuku gdje odnijeti?
 15. Dosta su tvrda...ne mogu ih stisnuti da ih spojim. Od ostalih simptoma ništa...niti majoneza na čepu od ulja, niti u ulju...razina ulja je ista... Pomirio sam se da je dihtung