đumbir

Member
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

đumbir last won the day on November 2 2019

đumbir had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About đumbir

 • Rank
  SDI
 • Birthday 11/30/1979

Profile info

 • Name
  Ivan
 • Vehicle
  Golf MK5
 • Location
  Zagreb
 • Spol
  Male

Recent Profile Visitors

1090 profile views
 1. Dečki hvala na savjetima. Ako netko ima dobru preporuku majstora za strojnu obradu i ispitivanje, slobodno neka napiše. Ne treba striktno biti Zagreb.
 2. Uff..nadam se da nije pukla toliko da se ne da popraviti...inače oznaka motora je BKC ako nešto znači? Da, voda ključa kad otvorim čep. Da li savjetujete još nešto što bi bilo pametno zamijeniti? Uz naravno nove šarafe i dihtung. @projektilski gdje si ti nosio glavu na ispitivanje? Ima li tko kakvu preporuku gdje odnijeti?
 3. Dosta su tvrda...ne mogu ih stisnuti da ih spojim. Od ostalih simptoma ništa...niti majoneza na čepu od ulja, niti u ulju...razina ulja je ista... Pomirio sam se da je dihtung
 4. Pozdrav ekipa. Imam problem da mi baca vodu na posudu kad ga jače nagazim. Majstor je provjerio tlak (na 1.5 bar) i nigdje nije puštalo niti je tlak padao, pa je napravio Co2 test koji je bio negativan. Zamijenjen je čep, no i dalje baca vodu van. Ima li netko ideju gdje bi moglo puštati ili ipak postoji šansa da je do dihtunga glave makar je co2 negativan? Koje su šanse da novi čep ne valja? Radi se o golfu 5 1.9 tdi
 5. đumbir

  golf 5 1.9 01314 greška

  Sve je moguće, jer se očito ili izgubio ili vratio kontakt...kažem isti problem, malo pobrišem greške, ok neko vrijeme...pa se opet vrati itd..sve do zamjene letvice. Sad je sve ok već 2 godine.
 6. đumbir

  golf 5 1.9 01314 greška

  Provjeri strujnu letvicu grijača. S vremenom od topline guma se stvrdne i ispuca te gubi kontakt. Imao isti problem, riješio zamjenom letvice.
 7. Softverski uvijek pomogne... hot start fix cca 300 kn i vozi
 8. Ipak nije tako jednostavno...isprobana 2 mapa, 1 maf...i dalje ista greška, a temperatura i dalje stoji 134.1 stupnjeva...u greškama pokazuje da je to G42 senzor, dok u parametrima tu temperaturu očitava G72 senzor (koji je očito integriran u map) Pretpostavljam da je negdje prekid u žicama, kako to istestirati i pronaći kvar? Svaki savjet dobrodošao.
 9. Ovo sa ross tech wiki-a sam prvo provjerio. Osigurači nisu, a žice i senzor ću provjeriti (sad sam 99% siguran da je map iako i dalje nemam info iz etke kako bi to potvrdio) Prvo ću provjerit žice i konektor, a senzor očistit s onim liqui moly maf čistačem pa ću vidjet.
 10. Evo kad si tako znatiželjan https://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=277727 https://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=471755 https://forums.vwvortex.com/showthread.php?7868857-G42-Intake-Air-Temperature-Sensor-Signal-too-High-2-5-Jetta http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php/95659-Location-of-the-IAT-(G42)-and-Boost-Sensor-(G31)-Sensor https://www.volkswagenforum.co.uk/showthread.php?t=28283 https://www.volkswagenforum.co.uk/showthread.php?t=11974
 11. Kako sam i naveo gore, pretragom po Internetu. Netko drugi?
 12. Pozdrav ekipa, da ne otvaram novu temu, pitat ću ovdje. Javila mi se greška: 1 Fault Found: 16497 - Intake Air Temp. Sensor (G42) P0113 - 000 - Signal too High Freeze Frame: RPM: 2646 /min Torque: 272.0 Nm Speed: 103.0 km/h Load: 95.3 % Voltage: 14.29 V Temperature: 21.6°C Temperature: 88.2°C Temperature: 72.0°C Uglavnom, ne pali turbinu te auto ubrzava ko puž ali tek od 3. brzine pa dalje. Zanima me koji je to točno senzor? MAP ili MAF? Na internetu 50% piše da je maf, a 50% da je map... Riječ je o golf 5 1.9 tdi bkc. Nadam se i odgovoru iskusnog @AUTOFREAK Hvala unaprijed
 13. đumbir

  Golf 5 kilometar sat

  Nažalost, 99% je da neće moći. Nije isti immo na tvojoj tabli i na ovoj koju imaš. A pošto ti je auto 2007, teško da ćeš uopće naći nekog da napravi makar i našao tablu iznad 2006.godine. Al ništa ne košta probati. Javi obavezno.
 14. đumbir

  Golf 5 kilometar sat

  Istina, no čini mi se da taj šablon ima sitnu razliku u onoj glavi koja se natakne na to...za ovo nisam 100% siguran. Ovaj pin što te tražio majstor ti se zove SKC pin (ima 4 znamenke i iščitava se iza table), ako ti majstor ne može izvući taj PIN a navodno ti može "upariti tablu", to ti je znak da odmah tražiš drugog majstora. Također, ovaj što kaže da ne može upariti ako nije isti broj, ako je mislio da kataloški, onda priča gluposti. Ako je mislio na godište table, tu je u pravu. Koja ti je godina auto a koja godina je tabla?
 15. đumbir

  Golf 5 kilometar sat

  U teoriji se može složiti, e sad koliko je komplicirano, to ovisi o zadnjem broju kataloškog na satu. Ako sat završava na 0,1 i 2 ima šanse, ako završava na 3 i 4 onda je nemoguća misija. Od benzinca paše, ali neće ti ispravno mjeriti obrtaje. Taman i da skupiš sve dijelove, teško ćeš naći električara da ti to složi kako treba. U golfu 5 immo je u tabli.