Jump to content
VW Club Croatia

Recommended Posts

Posted

Zanima me ako tko zna za mane i prednosti navedene linije vw pola,popravci,kvarovi,sta najcesce odlazi,potrosnja,skupoca djelova...najvise me zanima o 1.0 i 1.4 masinama...moze i o 1.6...

Hvala unaprijed

Cura kupuje pola a nebih htio da se zaleti,inace trazi bjeloga sto mi malo onemogucava pretagu,jer ih je malo...xd

Zasad pucamo na ove pa bih molio ako tko zna sta o njima??

http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-64-d-oglas-7714147

http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-1.3-oglas-7629942

A ovaj bi 90% uzela za 2 tjedna:

http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-sport-...2-oglas-7628225

Hvala unaprijed :)

Posted
Nevjerovatno...pa to onda nije za svakodevnu gradsku voznju auto

Imao sam pola 6n 1.4 44kw ne bas previse gradske voznje trosio 7.5-8 litara,polo 9n 1.4 16v 55kw isto tako,lupo 1.0 37 kw najmanje trosio 6 litara,sada imam lupo 1.4 44kw 7 litara,kad bi se vozila samo gradska voznja sve bi to trosilo najmanje litru vise.

Posted

Cura radi dva posla,i kad zavrsi s jednim ima od kuce 10km do drugoga,e sad to je van grada prvi posao a na drugi ide u svom mjestu...to je onda neka kombinirana voznja...ja se nadam kombinirane voznje da ce 1.6 trosit 7 ltr...nadam se :)

Posted
Cura radi dva posla,i kad zavrsi s jednim ima od kuce 10km do drugoga,e sad to je van grada prvi posao a na drugi ide u svom mjestu...to je onda neka kombinirana voznja...ja se nadam kombinirane voznje da ce 1.6 trosit 7 ltr...nadam se :)

Biti ce to 8 litara

Posted

Imao 1.4 44kw AEX motor.Gradske vožnje u splitu liti 9 litara a zimi 10 litara.

Autić pravi gradski a mana osim getriba nisan čuo ili doživio.

Rezervni dijelovi i nisu nešto skupi osim originalnih guma(R 13) koje dođu ka da su R 16 :rotfl

Vožnja vanka po magistrali oko 6.5 litara

Posted

ak joj potrošnja igra ulogu, nek uzme dizela ovakvog i lagane vožnje bude trošil 4 l, a vjerujem da gradska ne bude išla iznad 6, 6.5 max

frend ima polo 97. 1.4 16v, 100 ks, i potrošnja ovak tu kod nas u Zagorju mu je 7 litara, ak se vozi baš onak penzionerski skroz lagano, polako 6.5, a grad mu je 8, al to sve lagane vožnje..polako...

Posted

Imam nekih god i par mj 1.6 AEE

Od zg do DU starom cestom potrosnja 5.5l (s otvorenim termostatom)

po gradu je potrosnja oko 7-8l al ja nevozim neg žena a relacija je pretezno od 3-5km

Uzet je 1.6 jer malo koji 1.4 ima klimu a klima mi je bila uvjet.

Getribe su osjetljive to je poznata stvar,vole slinit na semeringu birača brzina te voli proozujat ležaj na snopu te ako se to navrjeme uoči popravak je 280kn ležaj orginal iz vw servisa

2l ulja i 600-700kn za ruke.

Na njima vole slinit račve vode na glavi,ona povise getribe u kojoj je termostat koji isto zna nekad stvarat probleme. Ta račva kompl s termostatom,davačem temp orginal u vw servisu stoji 900kn.

Zupčasti remen nije mnogo skup jer tu imas ajmo rec klasičan motor koji ima natezač kajis i vodenu pumpu + tračni remen. Ja sam uzeo u vw servisu remen + natezač 380kn + 600kn pumpa (uvjet da se prethodno vrati orginalna stara) koju cu ipak uzet zamjensku.

Kako mi je Rep.S. 25km udaljena pretežno gore uzmem sve potrebne filtere (filtron,mahle,mann)

40kn f zraka (kod mene je isti kao u golfu 1 1.3)

40kn f goriva

40kn f klime

30/40kn f ulja

S obzirom da je auto staro a i iz unutrasnjosti godine i vrem uvjeti su utjecali na šasiju a i na stražnje kočnice. Promjenih sve u kompletu naravno.

Sajla ručne je oko 80kn 2kom

stražnje pakne + koč cilindri TRW su kupljeni u nas za cca 350kn

Što se tiče dizela on je nesto više nabijen u motornom prostoru a i nije bas tako kvalitetan kao u golfu 3 i recimo kuplung set za njega je duplo skuplji neg kod trojkinog 1.9 jer on ima dvomaseni zamasnjak (bar ovaj 96 kojeg sam radio je imao)

Ostale sitnice poput napucanih plastika na kontr tabli su neminovne jer to pripisujem ipak jeftinijim materijalima....

Što se tiče guma,kod mog je 14pod orginalu 185 60 14 al upisana je 15 :)

Gume su oko 72marke pa do 115 za bolju 15ku (cijeene iz RS) al opet to je nebitna stavka jer su to sve klasične mjere (umjesto 185/60 moze 175/65 )

Posted
Imam nekih god i par mj 1.6 AEE

Od zg do DU starom cestom potrosnja 5.5l (s otvorenim termostatom)

po gradu je potrosnja oko 7-8l al ja nevozim neg žena a relacija je pretezno od 3-5km

Uzet je 1.6 jer malo koji 1.4 ima klimu a klima mi je bila uvjet.

Getribe su osjetljive to je poznata stvar,vole slinit na semeringu birača brzina te voli proozujat ležaj na snopu te ako se to navrjeme uoči popravak je 280kn ležaj orginal iz vw servisa

2l ulja i 600-700kn za ruke.

Na njima vole slinit račve vode na glavi,ona povise getribe u kojoj je termostat koji isto zna nekad stvarat probleme. Ta račva kompl s termostatom,davačem temp orginal u vw servisu stoji 900kn.

Zupčasti remen nije mnogo skup jer tu imas ajmo rec klasičan motor koji ima natezač kajis i vodenu pumpu + tračni remen. Ja sam uzeo u vw servisu remen + natezač 380kn + 600kn pumpa (uvjet da se prethodno vrati orginalna stara) koju cu ipak uzet zamjensku.

Kako mi je Rep.S. 25km udaljena pretežno gore uzmem sve potrebne filtere (filtron,mahle,mann)

40kn f zraka (kod mene je isti kao u golfu 1 1.3)

40kn f goriva

40kn f klime

30/40kn f ulja

S obzirom da je auto staro a i iz unutrasnjosti godine i vrem uvjeti su utjecali na šasiju a i na stražnje kočnice. Promjenih sve u kompletu naravno.

Sajla ručne je oko 80kn 2kom

stražnje pakne + koč cilindri TRW su kupljeni u nas za cca 350kn

Što se tiče dizela on je nesto više nabijen u motornom prostoru a i nije bas tako kvalitetan kao u golfu 3 i recimo kuplung set za njega je duplo skuplji neg kod trojkinog 1.9 jer on ima dvomaseni zamasnjak (bar ovaj 96 kojeg sam radio je imao)

Ostale sitnice poput napucanih plastika na kontr tabli su neminovne jer to pripisujem ipak jeftinijim materijalima....

Što se tiče guma,kod mog je 14pod orginalu 185 60 14 al upisana je 15 :)

Gume su oko 72marke pa do 115 za bolju 15ku (cijeene iz RS) al opet to je nebitna stavka jer su to sve klasične mjere (umjesto 185/60 moze 175/65 )

E ovo je stvarno kompletno objasnjenje :)

Hvala svima na pomoci :)

Nadam se da ce neki naic pa makar i 1.6...

Meni osobno nebi smetalo sto je 1.6 al stair joj brije da puno trosi i sta ja znam...a njoj se svidio ovaj pa pokusavamo sad njega uzet pa cemo vidjet :)

http://www.njuskalo.hr/auti/vw-polo-sport-...2-oglas-7628225

Posted

imam ti i ja vec neko vrijeme 1,6i potrosnja nikad preko 7

motor je nov nema 5-6tkm klima itd ice u prodaju pa se slobodno javi

Posted
imam ti i ja vec neko vrijeme 1,6i potrosnja nikad preko 7

motor je nov nema 5-6tkm klima itd ice u prodaju pa se slobodno javi

Imas koju sliku i koja cijena?

Posted

Dizel ni u kojem slučaju uz problem sa getribama, imaju problem i sa motorima, puno lošiji nego u golfu da kažem nekvalitetni kao da nisu VW.

Po meni 1.0 je preslab, najbolje 1.4 ili 1.6 vjerujem da nije velika razlika u potrošnji, neka kombinirana cca 8 l.

inače ti dijelova ima na svakom uglu i nisu uopće skupi.

• 2 years later...
  • 2 weeks later...
Posted

Polo je zakon, svaka preporuka za taj auto. Djelove imaš u pekari i svi su 100kn. Ja sam prvi vlasnik svog pola od 1998g. promjenio 3 mjenjača i to je to. Sad imam oko 310000km i auto bi trebalo sredit limarijski i motor presložit. U austriji sam kupio sad još jednog u perfektnom stanju sa full opremom koju polo može imati za 150eura i sad ću si stavit sve na svog..

Posted

Mjenjac pratit slinjenje ulja i doljevat da nezafali.... Pazit n zvukove.. ako pocme malo zujat odmah skidat mjenjac jer je popravak jeftiniji... Inace mjenjaci skuplji neg 5tobrzinke od duje trojke :)

Posted

Vie nisu toliko skupi mjenjači, vidi da sam cijeli auto kupio za 150e, a ima vrlo dobre zimske gume koje su bar 600kn

Posted

Za 1.9d je mjenjac uzasno skup. Kad je meni otisao ispod 500 ga nije bilo da je dobar. I to je isto upitno bilo. Na kraju ga dao jednom decku koji je bas fanatik za nemoguce stvari i slozio mi mjenjac za 1000 kn. I odmah prodao auto.

• Create New...