mur3633

Member
 • Content Count

  885
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

mur3633 last won the day on June 30

mur3633 had the most liked content!

Community Reputation

54 Excellent

2 Followers

About mur3633

 • Rank
  GTI
 • Birthday August 4

Profile info

 • Name
  Goran
 • Vehicle
  Golf 4 TDI Sport Ed.
 • Location
  Crna Gora
 • Spol
  Male

Recent Profile Visitors

2,491 profile views
 1. mur3633

  VW replike felgi DA ili NE

  VAG pravi felne taman kao i ulja što pravi. Svaki točak im je Borbet, OZ, BBS, Speedline, itd.
 2. 3 MAF senzora sam izmijenjao, Vakuum crijeva zamijenio. Isto se ponaša.
 3. mur3633

  VW replike felgi DA ili NE

  Probaj sa VW Monte Carlo 17 ili Detroit za početak. [emoji6]
 4. Uh što se plana tiče, išao bih možda i na više, jer kad se krene, onda nema stajanja. Treba dosta modifikacija, a ja sam se zarobio sa ovim diznama i turbinom koje sam reparirao, a prodati se ne mogu ni za upola cijene što mi ne odgovara. Da se sad ide na remap, da bih izvukao najviše 140ks, a plaćam mapu, ne znam preglupo je i nije to to. Inače trebaju dizne ASZ/ARL, usis kompletan ASZ/ARL, 3" MAF, 3 Bara MAP, šarafi glave od ARL, S3 dupli interkuler mod, da se zadrži OEM izgled. To nek za sad pričeka, najljepše ostaviti za kraj, a ujedno i da se dizne i turbo koliko-toliko iskoriste. Dosta je to skupa investicija. Za sad ide samo estetika, u neko skorije vrijeme i komplet lakiranje u istu boju, jer je dosta od kamenčića iscukan, tako da ni poliranje ne bi pomoglo. Bitno je da sam skockao motor na maksimum i da sad ne razmišljam više. Nemam plan da ga prodajem, pa zato i ulažem ovoliko. Nekad kad se kupi nešto novije, ovaj uvijek može ostati kao vikend auto uz Yuga. [emoji4]
 5. Ništa onda, jedino da se radi mapa pa da se ispegla. Viđećemo što i kako. Ako mi naleti fabrički katalizator povoljno, odmah ga uzimam i skidam DPF. Navodno bi auto trebao biti nijansu agresivniji. Bar su tako neki imali osjećaj na PD 170 2.0 TDI. Nego ljudi što drže otpade su jako čudni, da može kako šaraf bi zacijenio petostruko više. Čast izuzecima. Javljam svakako ako što odradim i uspijem da ispeglam to. Hvala na savjetima i pomoći [emoji482]
 6. Tačno, ja sam permutovao. Ide sve normalno i bez ikakvih poteškoća. Mislim da je jedino rješenje da se iz VCDSa izvuku parametri, tj. logovi pa da vidimo što i kako.
 7. Povlačim je odozdo na gore? Ako je tako, onda ide kao podmazana bez nekog prevelikog otpora Mislim da je to ok. Čitam da neki čiste N75 ventil pomoću WDa ili kontakt spreja? Možda da to pokušam. Mada sam prije stavljao novi N75, isto je to štucanje bilo izraženo na istim obrtajima. Nešto mi prođe kroz glavu da još pokušam sa glavnim vakuum crijevom što ide prema tandem pumpi. Da onaj nepovratni ventil ne zeza. Kako bi se to moglo ispitati? Kočnica mi je malo tvrđa, koči čim taknem pedalu, dok je kod Sharana dosta mekša.
 8. Fabrički ide 3.5mm i 5mm. Nisu imali 4mm, već samo 3 i 5. Ajde rekoh bolje da na teže ide, nego na lakše pa da eventualno spane.
 9. Zamijenio ono od N75 do turba. Uzeo 3mm promjer. Kupio sam baš neko ojačano, tvrdo gumeno marke Semperit. 3mm sam jedva uspio da navučem, mislim da je ipak 4mm idealno. Neovisno od toga i dalje kasni. Pun gas na 1500 obrtaja i dok ne dođe na 2000 obrtaja auto je kao SDI, pogotovo sa uključenom klimom, poslije poludi. Ako ništa, sad je barem ljepše za pogledat motorni prostor. Primjetio sam i blagi prelaz na 3-3500 obrtaja, kao da jednom zaštuca i dalje nastavi da puni bez problema. Ali vuče dobro ovako, dima nema kapi. Na tehničkom kad su mjerili izduvne, gledao sam, baš nije bacio kapi dima, za razliku od Sharana koji je zadimio onako solidno. Englezi na ukmkivs tvrde da je do N75 koji nije dovoljno osjetljiv kao novije revizije. https://uk-mkivs.net/topic/8957-tdi-pd-n75-valve/ Volio bih da se javi neko sa fabričkim AJM da mi potvrdi ima li isti problem kao ja.
 10. I dalje su ona platnena. Tačno, gotova su. Vidjeću da ih kupim i zamijenim pa da vidimo.
 11. Nisam, evo nikako da poručim silikonska jer ne znam hoće li uopšte stizati zbog ovoga virusa.
 12. Ne. I dalje je ista stvar. Auto poslije 2000 obrtaja bukvalno poludi, do tad je kao SDI. Dosta zeznuto u gradskoj vožnji kad treba da se ubrza nakratko da bih se prestrojio u drugu traku i sl. Čitah da može N75 ventil da brljavi, ali opet probao sam s novim i nisam primjetio neku razliku.
 13. mur3633

  VCDS - Sva pitanja i pomoc

  Kabl je završio u smeće. Tog prodavca više nema na Ali. Drug je kupio kabl sličan Skaldovom koji se apdejtuje, pa pozajmim kad zatreba. Mada u zadnje vrijeme mi i ne treba jer mi je auto 100% ispravan po tom pitanju.
 14. mur3633

  VCDS - Sva pitanja i pomoc

  Bježi od Ali/eBay kinez VCDSa. Samo toliko.
 15. mur3633

  VW replike felgi DA ili NE

  Moje lično mišljenje, samo original. Vozio sam i na kopiji i na originalu. Sigurnost>izgled ipak.