mur3633

Member
 • Content Count

  768
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

mur3633 last won the day on April 6

mur3633 had the most liked content!

Community Reputation

42 Excellent

2 Followers

About mur3633

 • Rank
  GTI
 • Birthday August 4

Profile info

 • Name
  Goran
 • Vehicle
  Golf 4 TDI Sport Ed.
 • Location
  Crna Gora
 • Spol
  Male

Recent Profile Visitors

1,928 profile views
 1. Da javim kakvi su ovi Auditor RIP KIT 165s. Vuferi itekako dobri, udaraju dobro, osjeća se bass, nema distorzije. Prezadovoljan, pogotovo kako sam izolaciju ubacio u vrata. Međutim zvuk iz visokih razočarenje teško. Piskavi, nikakvi, kreštavi, zvuk totalno u distorziji. Nije moguće slušati ih malo jače duže od 5min. Podešavanja ne pomažu. Međutim, otkrijem da je zapravo fabrička skretnica smeće teško i tako imao sam u rezervi neke SinusLive 12db octave@5000Hz koje sijeku zvuk za visokotonce samo. Uzmem i povežem. Pozitivno iznenađenje, daleko veća razlika. Bukvalno kao kad se pređe sa Headunita na neko ozbiljno pojačalo. Utišali su se, nisu više piskavi kao na fabričkim skretnicama, totalno druga priča. Ja prezadovoljan.
 2. mur3633

  Unutrasnjost auta

  Uvijek sam se pitao da li treba izvaditi ove sunđere za izolaciju iz najlona ili ostaviti ovako kako je Nalaze se u kvarterima kod C stuba
 3. Upravo to, valjala bi i uža boca Ovo je najuža što sam našao u kući Ali za sledeći put ću da vidim neku koja je idealna[emoji4]
 4. Da, to je tačno Bolja je opcija sa nosačem da ide. Prospe se po malo, ali dobro. Zato ja uvijek kažem da mi je merak da sam radim na autu koliko je to moguće. Majstori to brzaju, samo što prije posao da odrade i onda nije to to. Pogotovo ako se auto planira zadržati na duže staze.
 5. mur3633

  Golf 4 PD TDI teško pali

  Pa šta znam, više je to zbog neke kontrole, vjerovatno. Jer i meni je glupo da zateže glavu, još stavljeni novi šarafi iz originala.
 6. Ja sam to ovako odradio: OEM filter ulja i Ravenol VMO 5W-40 Napravio posudu od nešto više od 500ml i u nju ubacio filter Zatim usuo nešto oko pola litra i malo više novog ulja. Dok je to stajalo pokriveno, zagrijao sam motor i ispustio ulje iz kartera. Odvrnuo čep radi boljeg protoka. To se iskapavalo dok sam odvrtao filter ulja. Iscuclao svo staro ulje i očistio što je više moguće Zatim ulio nešto malo novog ulja, da koliko toliko pročisti kućište Ovako izgleda kad se novo ulje umiksa sa ostatkom starog ulja I opet na kraju iscuclao svo ulje i očistio kućište. Zatim sam zamijenio dihtunge na nosaču filtera i namazao ih uljem, kao i dobro očistio nosač. Nakon toga sam lijevu stranu podigao na dizalicu i malo sačekao, pa onda isto i desnu i tako 3 puta. Kad sam auto spustio, prestalo je da kaplje iz kartera. Tako da sam gedorom zavrnuo šaraf. Na kraju sam u kućište filtera ulja nalio oko 500ml ulja i ubacio filter koji je stajao u ulju dobrih 2 sata. U motor ulio oko 3.5-6L ulja. Dao kontakt, resetovao servisni interval i upalio auto, onda sam ga zagrijao i ugasio da bih izmjerio nivo. Dosuo sam nešto malo. To je to, 258 774km na satu.
 7. mur3633

  Unutrasnjost auta

  Upravo tako nešto. Ispolirao sam sa 3M zelenim čepom i nastavkom na bušilicu. Ispalo je lijepo, glatko i sjajno. Šteta što nisam imao žuti čep, da ga još malo usjajim. Usput zamijenio i sijalicu u upaljaču.
 8. mur3633

  Unutrasnjost auta

  Djeluje mi kao da ima bezbojni lak preko, nije tekstura kao recimo što sam imao kad sam ošmirglao Net Optic. Aj probaću jedan dio, pa javljam rezultate [emoji2]
 9. mur3633

  Unutrasnjost auta

  Da li smije brušeni aluminijum u enterijeru da se polira?
 10. Kaiš od pantalona neće da izdrži, provjereno [emoji1787]
 11. mur3633

  Golf 4 PD TDI teško pali

  Imam dosta toga, čak i sliku ležišta dizni što je i najvažnije. Sve ću to da skupim u svojoj temi u par postova.
 12. To što se špricom izvuče iz kućišta, ja uvijek odložim u staro ulje. A možeš novo ulje da uspeš u taj dio, nije ni to loša ideja. Ne znam, možda griješim, ali mislim da sipanje ulja kroz kućište filtera ulje šalje direktno i karter. Filter je taj kojo drži ulje.
 13. mur3633

  Golf 4 PD TDI teško pali

  Evo da javim da sam riješio problem. Prvo ću svima da se zahvalim što su pokušali da mi pomognu bez prestanka, svaka čast momci![emoji482] Što se problema s paljenjem, a ujedno i vučom tiče: Urađena glava komplet sa ležištima, dihtung glave, usisa, izduva, gumice dizni, hidropodizači, semering bregaste, šarafi dizni, šarafi glave, grijači, ulje, filter ulja, antifriz, dihtung dekla Bregasta nije loša, majstor je insistirao na zamjeni hidropodizača i ležajeva bregaste, jer su moji bili u katastrofa stanju. Auto pali kao mina što bi rekli i ide kao metak. Baš sam zadovoljan s vučom i nema više onog zveckanja motora kada se gas pusti. Daleko je tiši, nema čekićanja. Ekskurzija je koštala oko 600€ ukupno. Eto ako neko bude imao isti problem, čisto da zna kakvo je stanje sa cijenama. Za 1000km idem na dotezanje glave za svaki slučaj, a do tad ga ne vozim u velike obrtaje, dok malo sve to ne nalegne.
 14. Ne perem ga, jer nema nikakvih naslaga Samo dobro čišćenje krpom i ujedno zamijenim gumicu. Ovaj put ću malo filter na potopim u novo ulje, tako da koliko-toliko motor ne radi na suvo. Inače da li valja ideja da se motor naftom ispere, tj. ona ideja da se jedno 2-3 litra nafte uspe kroz motor i filter ulja? Naravno da se motor ne pali, već samo da nafta procirkuliše.
 15. Ovaj alat moram i ja da nabavim. I ja sam do sad uvijek onim kaišem odvrtao. Šaraf na karteru nikad nisam zavrtao moment ključem, već tek onako gedorom, sve dok ne dođe do kraja. Sam mijenjam ulje od 2013.g. počevši na Sharanu od oca, pa do danas na oba auta i nikad problema nisam imao. Svaki drugi ili treći servis kupim novi šaraf za karter. Kada svo ulje izađe napolje, uvijek auto dignem na dizalicu sa lijeve, pa onda sa desne strane. To ponovim 2-3 puta. Nije loše da se ostavi preko noći da kapa. Uvijek maksimalno zagrijano ulje ispuštam, jer je najprotočnije. Kućište filtera ulja uvijek "iscuclam" sa špricom i detaljno ga krpom uglancam unutra. Uspem novo ulje, poništim interval zamjene i onda ga malo cimnem, toliko da ne upali, pa još jednom i onda ide paljenje, dok ne nabije 90°C, na kraju kontrola i eto [emoji2] To je neka moja procedura