Memphis

Member
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Memphis last won the day on December 29 2022

Memphis had the most liked content!

Community Reputation

34 Excellent

2 Followers

About Memphis

 • Rank
  SDI
 • Birthday 12/15/1977

Profile info

 • Name
  Milan
 • Location
  Zagreb

Recent Profile Visitors

815 profile views
 1. pa normalno je da je nešto tvrđi jer su novi amontizeri ... i mislim da je sachs OEM. Al ono kaj mogu potvrdit za KYB što kolega kaže da su baš tvrđi amontizeri od ostalih.
 2. Memphis

  Filteri - anketa / rasprava

  pa OEM ti je Mann, Mahle ili Hengst
 3. Memphis

  Golf 4 kočnice

  Možda ti ne znaš. Klizače ne mažeš radi gume nego radi samih klizača. I mogu se mazat bakrenom masti isto kao i pločice budući da je otporna na visoke temperature. A to kaj su sad neki drugi trendovi u autoindustriji to je priča za sebe.
 4. Memphis

  Passat B8 gubi vodu

  OK znam kakva je pumpa u novijim VW-ma i kako rade. Ali isto tako imaš zamjenskih pumpa sa i bez solenoida koji uključuje/isključuje to je opcija. Drugo ništa drastično se neće dogodit ako staviš običnu pumpu. Zimi će u određenim uvjetima vjerojatno opadat radna temp i da treba će mu nešto više da se zagrije, takavom novijom pumpom je riješen "problem" koji je ima npr. PD motor. Ta pumpa nije ništa posebno u odnosnu na obične, osnova je ista.
 5. Memphis

  Passat B8 gubi vodu

  ne treba usporedba kad je to čista znanost. Ja govorim općenito a ne za određeni model. To kaj je u originalu došla sa metalnim impelerima ne znači da je bolja. Sa TDI PD dolazi plastična pa kaj sad. A evo i slike da vidiš. Nekad su pumpe sa platičnim impelerom bile na lošem glasu zbog toga što materijal od kojeg su rađene nije bio kompatibilan sa svim vrstama antifriza pa su brzo odlazile. S vremenom je tehnologija napredovala kao i korišteni materijali pa je situacija daleko drugačija kao i u svemu. Al kao što rekoh ako je pumpa kvalitetna nema bojzani bez obzira kakav impeler imala. OE plastic Zamjenska/metal
 6. Memphis

  Passat B8 gubi vodu

  Febi nije neka marka u koju se možeš pouzdat. Metalni impeler ne znači kvalitetu niti da je time pumpa bolja, to je zabluda kod ljudi. Plastični impeleri su konačnici bolji jer imaju bolji dizajn (turbinasti) dizajn impelera koji bolje tjera vodu, osim toga lakši je što manje opterećuje pakung i daje bolji balans. Ako je pumpa šrot raspast će se bez obzira imala plastični ili metalni impeler.
 7. Memphis

  Golf 4 kočnice

  Ako ti propada kočnica onda nije dobro ozračno.
 8. Memphis

  Golf 4 kočnice

  Znači trese ti na kočenju? onda nekaj oko diskova nisu dobro složili.
 9. Memphis

  Auto troši vodu

  nije bio dobro ozračen pa je povukao vode
 10. Memphis

  Golf 2 celjust kocnice

  Da, trebaš pregledat čeljust ako nije do nje onda gumeni lajtung da nije struo pa ti cvika čeljust. Ti šarafi kaj drže disk nisu toliko bitni oni samo drže disk da ne opadne kad skineš kotač. Inače ih drže šarafi kotača. Al ak nađeš stavi.
 11. Premium dok nije prevelika razlika u cijeni
 12. okretaji ti trebaju pasti na na 30C tak da provjeri senzor temeprature.
 13. Memphis

  Vw golf 5 abs greška

  pa jednino senzor absa, kad si radio oko čeljusti možda si ga oštetio ili je kabal već bio loš.
 14. Memphis

  Filteri - anketa / rasprava

  To je tak nebitno kaj piše na kutiji bitno je ono kaj je unutra. I na Mannol kanti piše made in germany a neme veze sa njemačkom
 15. Uniroyal. Ako želiš trajnost onda Sava ali zaboravi performanse kao i kod svaki shit gume.