Memphis

Member
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Memphis last won the day on March 19

Memphis had the most liked content!

Community Reputation

43 Excellent

2 Followers

About Memphis

 • Rank
  SDI
 • Birthday 12/15/1977

Profile info

 • Name
  Milan
 • Location
  Zagreb

Recent Profile Visitors

880 profile views
 1. Memphis

  G13 antifriz

  G13 ti je isto što i G12++ samo eco friendly. Interval je isto 5 godina kao za sve g12/13 verzije. Možeš sipat G13 ima nešto veću točku vrelišta i bolju u zaštitu od korozije u odnosnu na G12/g12+. Ispiranje sistema po mojem iskustvu ne preporučujem. Time ništa nećeš dobit ako je antifriz cijelo vrijeme unutra i ako nemaš neki kvari koji prlja rashladni sustav (miješanje ulje i vode, proboj EGR hladnjaka i sl.). Dobit ćeš samo glavobolje jer ti se to pijeni za poludit i jako je teško isprat. Ja miješam sa više vode 60/40 do nekih -20/-25 za više nema potrebe, a po meni je bolje imat više vode jer voda bolje prenosi toplinu za razliku od antifriza.
 2. Memphis

  Zupcasti remen.

  E to je pravo pitanje. Mislim ak ti se još ne mijenja VW je izdao spray (G 052 172 M2) koji bi trebao rješavat cvilež remena. Možeš probat našpricati sa njime. Sva tri proizvođača remena su OEM dobavljači ali najgore je prošao Gates. Navodno je njihov španer bio problematičan ali svaki drugi isto ima neku drugu manu. Do sad bi cvilež trebala biti riješena jer su već napravili neke izmjene kod španera i remena. Spray ti navodno vrijedi samo ako imaš Conti ili Dayco remen u kombinaciji sa Gates ili Litens španerom, Ako imaš Gates remen onda se preporučuje zamjena. Koliko vidim spray ti je 50 eura al po meni nije garancija da ćeš riješit problem.
 3. Memphis

  Zupcasti remen.

  Škripi na svakom EA288. Moj je još tvornički i škripi pogotovo kad je hladan. Jedina opcija je zamjena.
 4. Memphis

  Zupcasti remen.

  Kupio sam danas metelli set za fiata. Isto dayco remen, metelli/graf pumpa, španer CW i rolica BTC.
 5. Memphis

  Zupcasti remen.

  Conti ne radi pumpe nego netko drugi radi za njih u većini slučaja je to graf/metelli, može biti i netko drugi. Te naljepnice tested nose graf/metelli i Hepu pumpe. Ma to ti je danas sve lutrija. Jedino kaj znaš conti setu da ćeš dobit conti remen ostalo je sve kako te zapadne. Dayco od nedavno ima svoje pumpe.
 6. Memphis

  Zupcasti remen.

  conti obično parkira graf/metelli pumpe tak da bi trebalo doći na isto
 7. pa normalno je da je nešto tvrđi jer su novi amontizeri ... i mislim da je sachs OEM. Al ono kaj mogu potvrdit za KYB što kolega kaže da su baš tvrđi amontizeri od ostalih.
 8. Memphis

  Filteri - anketa / rasprava

  pa OEM ti je Mann, Mahle ili Hengst
 9. Memphis

  Golf 4 kočnice

  Možda ti ne znaš. Klizače ne mažeš radi gume nego radi samih klizača. I mogu se mazat bakrenom masti isto kao i pločice budući da je otporna na visoke temperature. A to kaj su sad neki drugi trendovi u autoindustriji to je priča za sebe.
 10. Memphis

  Passat B8 gubi vodu

  OK znam kakva je pumpa u novijim VW-ma i kako rade. Ali isto tako imaš zamjenskih pumpa sa i bez solenoida koji uključuje/isključuje to je opcija. Drugo ništa drastično se neće dogodit ako staviš običnu pumpu. Zimi će u određenim uvjetima vjerojatno opadat radna temp i da treba će mu nešto više da se zagrije, takavom novijom pumpom je riješen "problem" koji je ima npr. PD motor. Ta pumpa nije ništa posebno u odnosnu na obične, osnova je ista.
 11. Memphis

  Passat B8 gubi vodu

  ne treba usporedba kad je to čista znanost. Ja govorim općenito a ne za određeni model. To kaj je u originalu došla sa metalnim impelerima ne znači da je bolja. Sa TDI PD dolazi plastična pa kaj sad. A evo i slike da vidiš. Nekad su pumpe sa platičnim impelerom bile na lošem glasu zbog toga što materijal od kojeg su rađene nije bio kompatibilan sa svim vrstama antifriza pa su brzo odlazile. S vremenom je tehnologija napredovala kao i korišteni materijali pa je situacija daleko drugačija kao i u svemu. Al kao što rekoh ako je pumpa kvalitetna nema bojzani bez obzira kakav impeler imala. OE plastic Zamjenska/metal
 12. Memphis

  Passat B8 gubi vodu

  Febi nije neka marka u koju se možeš pouzdat. Metalni impeler ne znači kvalitetu niti da je time pumpa bolja, to je zabluda kod ljudi. Plastični impeleri su konačnici bolji jer imaju bolji dizajn (turbinasti) dizajn impelera koji bolje tjera vodu, osim toga lakši je što manje opterećuje pakung i daje bolji balans. Ako je pumpa šrot raspast će se bez obzira imala plastični ili metalni impeler.
 13. Memphis

  Golf 4 kočnice

  Ako ti propada kočnica onda nije dobro ozračno.
 14. Memphis

  Golf 4 kočnice

  Znači trese ti na kočenju? onda nekaj oko diskova nisu dobro složili.
 15. Memphis

  Auto troši vodu

  nije bio dobro ozračen pa je povukao vode