Memphis

Member
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Memphis last won the day on March 19 2023

Memphis had the most liked content!

Community Reputation

43 Excellent

2 Followers

About Memphis

 • Rank
  SDI
 • Birthday 12/15/1977

Profile info

 • Name
  Milan

Recent Profile Visitors

1020 profile views
 1. Memphis

  Zamjena Mib 1 sa Mib2

  A šta misliš zašto onda ne bi on mogao isto kao ti to sam sebi riješit? Ako već mora platit onda mu je bolje da ode kod nekoga tko se time legalno bavi di će moć poslije nekome pokucat na vrata.
 2. Memphis

  Koje ulje 1.2 tsi?

  Možeš i jedno i drugo ... po meni ti je bolje 5W40
 3. Memphis

  Sve o motornim uljima...

  Krivo sam napisao. Shell puni za VAG. "Novo motorno ulje za VW motore s normom Longlife-III 507.00 ili 504.00. Viskozitet ulja 0W-30. Ulje je razvijeno za motore novije generacije (benzin i dizel) koji omogućuju produljene servisne intervale. Ovo ulje zamjena za Castrol EDGE Professional Longlife-III 5W-30. Nakon dugog niza godina VAG grupacija se odlučila proizvodnju originalnog ulja povjeriti tvrtci Shell te je stoga došlo do promjene u našoj ponudi."
 4. Memphis

  Sve o motornim uljima...

  Shell puni Castrol više nije u igri kod VAG grupacije.
 5. Memphis

  Sve o motornim uljima...

  To ti je Shell Helix Ultra 0W30
 6. Memphis

  Zupcasti remen.

  meyle nikad ne bi uzeo. Dizajn impelera je manje bitan. Bitan je pakung i ležaj. Graf/metelli je top roba tak da s time nemreš fulat. Ta graf pumpa dolazi u Contijevom setu. To što je teža ne znači da je kvalitetnija. Obično bude teža zbog težeg impelera a onda ti samo ležaj vše trpi.
 7. Memphis

  G13 antifriz

  G13 ti je isto što i G12++ samo eco friendly. Interval je isto 5 godina kao za sve g12/13 verzije. Možeš sipat G13 ima nešto veću točku vrelišta i bolju u zaštitu od korozije u odnosnu na G12/g12+. Ispiranje sistema po mojem iskustvu ne preporučujem. Time ništa nećeš dobit ako je antifriz cijelo vrijeme unutra i ako nemaš neki kvari koji prlja rashladni sustav (miješanje ulje i vode, proboj EGR hladnjaka i sl.). Dobit ćeš samo glavobolje jer ti se to pijeni za poludit i jako je teško isprat. Ja miješam sa više vode 60/40 do nekih -20/-25 za više nema potrebe, a po meni je bolje imat više vode jer voda bolje prenosi toplinu za razliku od antifriza.
 8. Memphis

  Zupcasti remen.

  E to je pravo pitanje. Mislim ak ti se još ne mijenja VW je izdao spray (G 052 172 M2) koji bi trebao rješavat cvilež remena. Možeš probat našpricati sa njime. Sva tri proizvođača remena su OEM dobavljači ali najgore je prošao Gates. Navodno je njihov španer bio problematičan ali svaki drugi isto ima neku drugu manu. Do sad bi cvilež trebala biti riješena jer su već napravili neke izmjene kod španera i remena. Spray ti navodno vrijedi samo ako imaš Conti ili Dayco remen u kombinaciji sa Gates ili Litens španerom, Ako imaš Gates remen onda se preporučuje zamjena. Koliko vidim spray ti je 50 eura al po meni nije garancija da ćeš riješit problem.
 9. Memphis

  Zupcasti remen.

  Škripi na svakom EA288. Moj je još tvornički i škripi pogotovo kad je hladan. Jedina opcija je zamjena.
 10. Memphis

  Zupcasti remen.

  Kupio sam danas metelli set za fiata. Isto dayco remen, metelli/graf pumpa, španer CW i rolica BTC.
 11. Memphis

  Zupcasti remen.

  Conti ne radi pumpe nego netko drugi radi za njih u većini slučaja je to graf/metelli, može biti i netko drugi. Te naljepnice tested nose graf/metelli i Hepu pumpe. Ma to ti je danas sve lutrija. Jedino kaj znaš conti setu da ćeš dobit conti remen ostalo je sve kako te zapadne. Dayco od nedavno ima svoje pumpe.
 12. Memphis

  Zupcasti remen.

  conti obično parkira graf/metelli pumpe tak da bi trebalo doći na isto
 13. pa normalno je da je nešto tvrđi jer su novi amontizeri ... i mislim da je sachs OEM. Al ono kaj mogu potvrdit za KYB što kolega kaže da su baš tvrđi amontizeri od ostalih.
 14. Memphis

  Filteri - anketa / rasprava

  pa OEM ti je Mann, Mahle ili Hengst